Μελιτζάνες με γιαούρτι γκρατέν

blow_
blow_ @cook_8451274
athina,athina

Είναι μια υπεροχη δροσιστικη συνταγη για το καλοκαίρι...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται ζεστό ή κρύο. Συνοδεύεται απο σάλάτα εποχής. Γίνεται και με όποιο άλλο λαχανικό θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
  1. 2-4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες καθέτως
  2. 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προτιμήστε χύμα)
  3. 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασε
  4. 1 κρεμμύδι ξερο
  5. 2 κουταλιές λάδι
  6. 1 ποτήρι μικρό κρασί
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 1 πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες καθέτως σε πάχος μέτριο. Τίς βάζουμε να ξεπικρίσουν για περίπου 30΄σε αλατόνερο. Μόλις ξεπικρίσουν, τις βγάζουμε από το νέρο και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κατα την προτίμηση μας τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο γκρίλ.

  2. 2

    Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σωτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι κατά την βουλησή μας.

  3. 3

    Αφήνουμε την σάλτσα για 15-20΄, δοκιμάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Εαν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, λαδώνουμε ένα ταψι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες διπλά - δίπλα. Πάνω από κάθε φέτα τοποθετούμε σάλτσα. Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε και το γιαούρτι μας πάνω από κάθε φέτα.

  5. 5

    Τέλος τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200c για 20-25΄.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Από

blow_
blow_ @cook_8451274
στις
athina,athina