Μελιτζάνες με γιαούρτι και ντομάτα στο φούρνο
Ενα εύκολο,πεντανοστιμο φαγητό με απλα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν δεν σας ενδιαφέρουν και τόσο οι θερμίδες, μπορούμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες και να στραγγιξουμε με χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να βάλατε και πατατούλες.
Υλικά
-
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
-
2 ντομάτες ή 1/2 συσκευασία ψιλοκομμένο ντοματάκι
-
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Για την σως γιαουρτιου
-
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας
-
1/2 κ.γ. μπούκοβο (ή πάπρικα)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
-
2
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, ρίχνουμε λιγο λαδάκι και τις ανακατεύουμε καλά.
-
3
Τις ψήνουμε για 15 λεπτά. Πρέπει να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
4
Σε ενα τηγάνι βάζουμε λιγο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτα σε χαμηλή ψωτιά.
-
5
Σ ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μπούκοβο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο.
-
6
Βγαζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες απο τον φούρνο από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και τέλος το γιαούρτι.Ψήνουμε για αλλα 10 λεπτά.Έτοιμο!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια