κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζάνες με μαστέλο και φρέσκιες ντομάτες
juliesol
juliesol @cook_8464747
Athina,Greece

Ενα εύκολο και πρωτότυπο φαγάκι για το καλοκαίρι. Γίνεται στο αψε σβήσε και πηγαίνει πολύ με μπυρίτσα στο μπαλκόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχω μαστέλο βάζω χαλούμι. Γίνεται το ίδιο νόστιμο.Κάνω παράλληλα το τηγάνισμα με τη σαλτσούλα για εξοικονόμηση χρόνου.Επίσης την συνοδεύω με μακαρόνια ορφανά και τύρι, σαν σαλτσούλα, του παει πολυ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 ατομα
  1. 500 γρ. μελιτζάνες φλέσκες
  2. 200 γρ. μαστέλο κομμένο σε κύβους
  3. 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  4. 100 γρ. αλεύρι
  5. 50 γρ. φρυγανιά
  6. 50 γρ. παρμεζανα
  7. σκορδο
  8. 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  9. 100 γρ. ηλιέλαιο
  10. 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  11. 2 κ.γ. ζάχαρη
  12. αλάτι
  13. φρεσκο πιπεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

  2. 2

    Αφού κάψει το λάδι, αλευρώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της ντομάτας.

  4. 4

    Σε ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε εναλλάξ μελιτζάνες, σάλτσα ντόματας και μαστέλο τρείς φορές.

  5. 5

    Ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτα

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

juliesol
juliesol @cook_8464747
στις
Athina,Greece