Μελιτζάνες με τυρί στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.6923
       
 
78 ψήφοι
Sitronella, 05.01.06

Περιγραφή

Το καλύτερο τυρί για αυτό το φαγητό είναι η φέτα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί.
Μελιτζάνες με τυρί στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. τυρί φέτα, σκληρή
  • 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3-4 ντομάτες ώριμες, κομμένες ροδέλες
  • 1 φλ. ντοματόζουμο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαδερά
Μέθοδος: Κάρβουνα/grill
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 6
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 37' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη του τυριού την φέτα
  2. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν
  3. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30'. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε
  4. Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες (ή τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ). Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει τα πολλά λάδια.
  5. Τις τοποθετείτε τη μία διπλα στην άλλη μέσα σε λαδωμένο ταψί
  6. Βάζετε πάνω τους τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της ντομάτας
  7. Αναμειγνύετε το ντοματόζουμο με το λάδι και τη ζάχαρη, περιχύνετε με το μείγμα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στο γκριλ για 15-20'.
  8. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο (για να γκρατιναριστεί το τυρί) για άλλα 15' περίπου.
  9. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τις ροδέλες της μελιτζάνας στο ταψί, να τις βάλετε στο φούρνο να ψηθούν εκεί και όταν έχουν γίνει να προσθέσετε τις ντομάτες κλπ. Είναι λιγότερος κόπος έτσι.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο βασιλικό στο μείγμα του ντοματόζουμου. Ταιριάζει απίστευτα.

Σχετικές συνταγές

    93 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από Evasmakou, 26-8-06  
    #
    Σχόλιο από ledigiannis, 15-10-07  
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 20-5-08  
    Εξαιρετική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 20-5-08  
    Μοιάζει πάρα πολύ με το ''Σουφλέ Μελιτζάνας'', αλλά η παρέμβαση της φέτας πιστεύω πως το κάνει εξαιρετικό. Θα το δοκιμάσω!!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 20-5-08  
    Επειδη απο την κοιλια της μανας μου..........ημουν και ειμαι τσακωμενη με τα τηγανια και επειδη παιζω κυνηγητο συνηθως με το ρολοι, τις βαζω οπως ειναι τις μελιτζανες,αψητες,με ολα τα υλικα οπως αναφερονται συν φυλλα δαφνης που νομιζω οτι πανε πολυ και το ψηνω με τις κατω αντιστασεις μεχρις ενος σημειου.Γινεται ωραιοτατο και πολυ ελαφρυ .
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-5-08  
    orea i sintagi.8a protina omos na valoume ke merikes rodeles prasinis piperias i opia 8a dosi ke oreo aroma sto fagito:)
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-5-08  
    Είδα τη συνταγή χτες στη "συνταγή της ημέρας" και ως λάτρης της μελιτζάνας, την έκανα για χτες το βράδυ. Αποτέλεσμα;..... Τέλεια! Εφαγε ο άντρας μου που βλέπει μελιτζάνα και κοιτάει το ταβάνι.. χαχαα! Εγω δεν θα έβαζα τίποτε άλλο για να μην θυμίζει άλλο έδεσμα!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-5-08  
    Δεν τόλμησα να βάλω άλλο τυρί εκτός από φέτα (γιατί μάρέσει με φετα η μελιτζ.) αλλά θάθελα να το δοκιμάσω. Μήπως δοκίμασε κανείς κίτρινο τυρί με τη συνταγή? Οι μελιτζ. ήταν μικρές φλάσκες τις είχα κομμένες κατα μήκος με το κοτσάνι στο γκριλλ με λάδακι, από την κατάψυξη. :-)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-5-08  
    πολύ ωραίο φαγητό! το έχω κάνει με κίτρινο τυρί με την φέτα είναι πολύ ποιο ωραίο
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-9-08  
    Τις έφτιαξα και ήταν νοστιμότατες έβαλα μια στρώση πατάτες σε φέτες ελαφρώς τηγανισμένες και από πάνω τις μελιτζάνες επίσης τη σαλτσούλα την έβρασα λίγο αφού τσιγάρισα πρώτα το κρεμμύδι πρόσθεσα ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο μαιντανό(βέβαια έτσι γίνεται λίγο πιο βαρύ)το εξαφανίσαμε καταπληκτικό φαγάκι!!!!
    #
    Σχόλιο από vgala, 17-9-08  
    Σήμερα διάβασα τη συνταγή και την έκανα για το βράδυ (μιας και δεν είχα τίποτα). Έβαλα μία στρώση πατάτες από κάτω , τις μελιτζάνες κρεμμυδάκι και ντομάτες. Στη σάλτσα έβαλα και λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο ξερό δυόσμο. Τέλειο!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από marmyr, 13-1-09  
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 9-2-09  
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-2-09  
    Λοιπον ειμαι λατρης αυτου του φαγητου και εχω και σημερα μελιτζανες στο ψυγειο.Εγω απλως το κανω ως εξης.Πανω στη μια στρωση μελιτζανες βαζω εκτος του κρεμμυδιου και της τοματας και ενα κομματι φετα και απο πανω ξανασκεπαζω με αλλο ενα κομματοι μελιτζανα.Ειναι για αυτο το αποτελεσμα καλυτερες οι μεγαλες φλασκες για να κοβονται ομορφα στρογγυλα κομματια.Τελος οταν τις περιχυνω με τη σαλτσα τις πασπαλιζω με μπολικη μυζηθρα.
    #
    Σχόλιο από IPPOLYTOU, 9-2-09  
    Επίσης μπορείτε να τις περιχύσετε με σάλτσα ντομάτας που περίσεψε από την χθεσινή (λέμε τώρα) μακαρονάδα την οποία έχετε βράσει ώστε να είναι αρκετά πηχτή. Την ρίχνετε πάνω από την φέτα και μετά στον φούρνο. Τέλειο φαγάκι.
    #
    Σχόλιο από marmyr, 9-2-09  
    Είναι τέλεια συνταγή. Εγώ τις φετες της μελιτζάνας τις κάνω ρολάκια και μέσα βάζω τη φέτα το κρεμυδι και τα υπόλιπα υλικά και βάζω και σε καθε ρολάκι και ένα μπαστουνάκι πατάτα που έχω φτίάξει στο φούρνο(τηγανιτές πατάτες στο φουρνο) και μετά περιχύνω τα ρολάκια με σάλτσα τομάτας.Είναι λίγο πιο πολύπλοκο αλλά είναι τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 9-2-09  
    Πολύ ωραία συνταγή,εγώ κάνω στρώσεις από μελιτζάνα,τιγανιτή πατάτα,πιπεριά,φετα εναλλάξ και περιχύνω με σάλτσα ντομάτας που έχω φτιάξει με φρέσκες ντομάτες,κρεμυδάκι και σκόρδο.Είναι τέλειο.Φανταστικός κρασομεζές...
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 13-3-09  
    μολις το εκανα και εγινε καταπληκτικο!
    με καποιες παραλλαγες: εψησα τις μελιτζανες στο γκριλ σε αντικολλητικο χαρτι χωρις λαδι, μια χαρα εγιναν. εφτιαξα μια σαλτσουλα με ντοματα, μαϊντανο, λιγο σκορδακι και κρεμμυδι και προσθεσα κ 2 κολοκυθακια που ειχαν περισσεψει,σε φετες. εβαλα στο ταψι τις μελιτζανες, τη σαλτσα και φετα, νοστιμοτατο!
    #
    Σχόλιο από Μαφ, 16-5-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    69 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από Evasmakou, 26-8-06  
    #
    Σχόλιο από ledigiannis, 15-10-07  
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 20-5-08  
    Εξαιρετική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 20-5-08  
    Μοιάζει πάρα πολύ με το ''Σουφλέ Μελιτζάνας'', αλλά η παρέμβαση της φέτας πιστεύω πως το κάνει εξαιρετικό. Θα το δοκιμάσω!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-5-08  
    Είδα τη συνταγή χτες στη "συνταγή της ημέρας" και ως λάτρης της μελιτζάνας, την έκανα για χτες το βράδυ. Αποτέλεσμα;..... Τέλεια! Εφαγε ο άντρας μου που βλέπει μελιτζάνα και κοιτάει το ταβάνι.. χαχαα! Εγω δεν θα έβαζα τίποτε άλλο για να μην θυμίζει άλλο έδεσμα!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 21-5-08  
    Δεν τόλμησα να βάλω άλλο τυρί εκτός από φέτα (γιατί μάρέσει με φετα η μελιτζ.) αλλά θάθελα να το δοκιμάσω. Μήπως δοκίμασε κανείς κίτρινο τυρί με τη συνταγή? Οι μελιτζ. ήταν μικρές φλάσκες τις είχα κομμένες κατα μήκος με το κοτσάνι στο γκριλλ με λάδακι, από την κατάψυξη. :-)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-5-08  
    πολύ ωραίο φαγητό! το έχω κάνει με κίτρινο τυρί με την φέτα είναι πολύ ποιο ωραίο
    #
    Σχόλιο από marmyr, 13-1-09  
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 9-2-09  
    #
    Σχόλιο από Μαφ, 16-5-09  
    #
    Σχόλιο από anniokm, 22-5-09  
    Teleia ma teleia syntagh!! Akolouthhsa kata gramma thn syntagh sou Sitronella mou kai bghkan kataplhktikes oi melitzanoules!! Tis synodepsa kai me tis patatoules xwris typseis (ala Christen) kai ta 2 piata shmera eixan foberh epityxia!!! Se euxaristoume poly!!!
    #
    Σχόλιο από tatis, 30-6-09  
    Eγώ πάντος πήγα να ακολουθήσω τν τρόπο της φίλης ansou και δυστυχώς το φαγητό βρέθηκε στον καλάθι των αχρήστων. Κρίμα ο κόπος μου!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-6-09  
    tatis δε μας είπες γιατί απέτυχε το φαγητό σου όμως. Κρίμα γιατί είναι ένα πραγματικό νόστιμο φαγητάκι αυτό.
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 1-7-09  
    ην έφτιαξα σήμερα την συνταγή.Ήταν εύκολη και πολύ γευστική.Συγχαρητήρια!!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 27-8-09  
    Απέφευγα να φάμε μελιτζάνες γιατί δεν ήθελα το τηγάνι. Τις έκανα στο γκριλ σύμφωνα με τη συνταγή σου (ξέχασα να βάλω το κρεμμύδι γιατί βιαζόμουν, έβαλα όμως ρίγανη που ταίριαξε πολύ), και έγιναν φανταστικές. Μπράβο! Πέντε πηρουνάκια για τη πεντανόστιμη συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από zartemi, 10-10-09  
    Την εφτιαξα κι εγώ σήμερα τη συνταγή και είναι πολυ νόστιμη. Εψησα τις μελιτζάνες στο γκριλ κ έβαλα λιγότερο ελαιόλαδο για δίαιτα και βγήκε πολύ καλό κ ελαφρύ! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από miero, 3-11-09  
    το ευτιαξαμε καθε επιφυλαξη αλλα ξετρελαθηκα απο το αποτελεσμα!πολυ νοστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-5-10  
    Μια χαρά γίνεται, απλώς θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-5-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 4-11-09  
    Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ψήσω τις μελιτζάνες στο φούρνο τις τρώνε τα σκουπίδια... Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Τις αλοίφω με λάδι και μπορεί να τις ψήσω και 90' στο γκρίλ και αυτές είναι ακόμα σαν σόλες. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα τηγανιτά και αν υπάρχει τρόπος να τα αποφεύγω το προτιμώ. Σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Brit, 4-11-09  
    JennyIlio, αντί για γκριλ δοκίμασε να τις ψήσεις στον αέρα. Κόψε τις μελιτζάνες σε φέτες, άπλωσε τις σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, λάδωσέ τις καλά και ψήσε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
    #
    Σχόλιο από *Ελενα*, 3-5-10  
    Πολύ νόστιμο μου φαινεται το φαγητάκι,αλλά στο φοιτητικο φουρνάκι μου δεν εχω γκριλ..!Γινεται να ψηθεί στις αντιστάσεις.>??Ευχαριστω..!
    #
    Σχόλιο από mapol, 17-9-10  
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΦΕΝΕΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΤΡΩΓΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-9-10  
    Τρώγεται πολύ ευχάριστα την επόμενη μέρα :)
    #
    Σχόλιο από mantwxan, 4-6-12  
    ειναι πολυ ωραιο πραγματικα.Εκεινο που θελω να ρωτησω οταν ψηνεις το φαγητο στο γκριλ σε ποια θεση του φουρνου το βαζεις?

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-6-12  
    mantwxan εξαρτάται από το φούρνο σου πάντα. Στον δικό μου τις βάζω στο δεύτερο ράφι από πάνω.
    Ginger ο δυόσμος πρέπει να ταιριάζει πάρα πολύ!

    17 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ansou, 20-5-08  
    Επειδη απο την κοιλια της μανας μου..........ημουν και ειμαι τσακωμενη με τα τηγανια και επειδη παιζω κυνηγητο συνηθως με το ρολοι, τις βαζω οπως ειναι τις μελιτζανες,αψητες,με ολα τα υλικα οπως αναφερονται συν φυλλα δαφνης που νομιζω οτι πανε πολυ και το ψηνω με τις κατω αντιστασεις μεχρις ενος σημειου.Γινεται ωραιοτατο και πολυ ελαφρυ .
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-5-08  
    orea i sintagi.8a protina omos na valoume ke merikes rodeles prasinis piperias i opia 8a dosi ke oreo aroma sto fagito:)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-9-08  
    Τις έφτιαξα και ήταν νοστιμότατες έβαλα μια στρώση πατάτες σε φέτες ελαφρώς τηγανισμένες και από πάνω τις μελιτζάνες επίσης τη σαλτσούλα την έβρασα λίγο αφού τσιγάρισα πρώτα το κρεμμύδι πρόσθεσα ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο μαιντανό(βέβαια έτσι γίνεται λίγο πιο βαρύ)το εξαφανίσαμε καταπληκτικό φαγάκι!!!!
    #
    Σχόλιο από vgala, 17-9-08  
    Σήμερα διάβασα τη συνταγή και την έκανα για το βράδυ (μιας και δεν είχα τίποτα). Έβαλα μία στρώση πατάτες από κάτω , τις μελιτζάνες κρεμμυδάκι και ντομάτες. Στη σάλτσα έβαλα και λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο ξερό δυόσμο. Τέλειο!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 9-2-09  
    Λοιπον ειμαι λατρης αυτου του φαγητου και εχω και σημερα μελιτζανες στο ψυγειο.Εγω απλως το κανω ως εξης.Πανω στη μια στρωση μελιτζανες βαζω εκτος του κρεμμυδιου και της τοματας και ενα κομματι φετα και απο πανω ξανασκεπαζω με αλλο ενα κομματοι μελιτζανα.Ειναι για αυτο το αποτελεσμα καλυτερες οι μεγαλες φλασκες για να κοβονται ομορφα στρογγυλα κομματια.Τελος οταν τις περιχυνω με τη σαλτσα τις πασπαλιζω με μπολικη μυζηθρα.
    #
    Σχόλιο από IPPOLYTOU, 9-2-09  
    Επίσης μπορείτε να τις περιχύσετε με σάλτσα ντομάτας που περίσεψε από την χθεσινή (λέμε τώρα) μακαρονάδα την οποία έχετε βράσει ώστε να είναι αρκετά πηχτή. Την ρίχνετε πάνω από την φέτα και μετά στον φούρνο. Τέλειο φαγάκι.
    #
    Σχόλιο από marmyr, 9-2-09  
    Είναι τέλεια συνταγή. Εγώ τις φετες της μελιτζάνας τις κάνω ρολάκια και μέσα βάζω τη φέτα το κρεμυδι και τα υπόλιπα υλικά και βάζω και σε καθε ρολάκι και ένα μπαστουνάκι πατάτα που έχω φτίάξει στο φούρνο(τηγανιτές πατάτες στο φουρνο) και μετά περιχύνω τα ρολάκια με σάλτσα τομάτας.Είναι λίγο πιο πολύπλοκο αλλά είναι τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 9-2-09  
    Πολύ ωραία συνταγή,εγώ κάνω στρώσεις από μελιτζάνα,τιγανιτή πατάτα,πιπεριά,φετα εναλλάξ και περιχύνω με σάλτσα ντομάτας που έχω φτιάξει με φρέσκες ντομάτες,κρεμυδάκι και σκόρδο.Είναι τέλειο.Φανταστικός κρασομεζές...
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 13-3-09  
    μολις το εκανα και εγινε καταπληκτικο!
    με καποιες παραλλαγες: εψησα τις μελιτζανες στο γκριλ σε αντικολλητικο χαρτι χωρις λαδι, μια χαρα εγιναν. εφτιαξα μια σαλτσουλα με ντοματα, μαϊντανο, λιγο σκορδακι και κρεμμυδι και προσθεσα κ 2 κολοκυθακια που ειχαν περισσεψει,σε φετες. εβαλα στο ταψι τις μελιτζανες, τη σαλτσα και φετα, νοστιμοτατο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-7-09  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ.Τις έκανα στο γκρίλ τις μελιτζάνες,αποφεύγω τα τηγανιτά για ευνόητους λόγους.Πολύ νόστιμες και με λιγότερους σπόρους οι άσπρες μελιτζάνες.
    #
    Σχόλιο από aggelinno, 21-11-09  
    παιδια καλησπέρα!είμαι καινουρια στην παρέα σας.είναι πολυ ωραιο φαγητουλι αυτό,με βγάζει ασπροπρόσωπη κ υπάρχει πάντα στο μενού μου όταν κάνω τραπέζι.εγώ ψήνω τις μελιτζάνες στο γκριλ,βάζω τριμμενη φέτα,από πάνω κόκκινη χειροποήτη σαλτσούλα χωρίς υγρά και αλάτι(λόγω της αλμυρής φέτας) ,και από πάνω γκούντα τριμμένο.ψήσιμο και καλή όρεξη!!!!
    #
    Σχόλιο από Xelwna, 13-4-10  
    απιστευτη συνταγη! στο γκριλ μεσα σε πηλινο γινονται ακομη πιο ωραιες, καμια φορα κανω στρωσεις μελιτζανεσ-ντοματοζουμο-μελιτζανεσ ντοματοζουμο κλπ για μεγαλυτερη ποσοτητα. Στον Αλεξανδρο μου αρεσει πολυ! ευχαριστουμε! :)
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 28-5-10  
    Υπέροχο φαγητό, αντί για φέτα χρησιμοποίησα μετσοβόνε και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 14-9-10  
    Το φαγητάκι μας για σήμερα....Πρόσθεσα στη σάλτσα σκορδάκι και μαιντανό.
    #
    Σχόλιο από Acid, 27-8-11  
    Οτι μείνει απο τις ντομάτες που χρησιμοποιήσατε για τις ροδέλες περάστε το στο multi και χρησιμοποιήστε το για τοματόζουμο.
    #
    Σχόλιο από pan1975, 24-3-12  
    Τέλεια! Πρόσθεσα φρέσκα μανιτάρια, τοματίνια ολόκληρα,μια πιπεριά φλωρίνης,μια πιπεριά πράσινη και μια κίτρινη.Έβαλα μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και ψημένες στο γκριλ για μισή ώρα (τις είχα αλείψει με λίγο λαδάκι. Αφού ψήθηκαν, πρόσθεσα και τα υπόλοιπα υλικά. Κανένα τέταρτο περίπου πριν ψηθούν, πρόσθεσα λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά. Το αποτέλεσμα: φανταστικό και ελαφρύ!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 8-6-12  
    Νομιζω οτι πρεπει τα πιρουνακια να αυξηθουν και να γινουν δεκα γιατι τα πεντε πια δεν φτανουν για να εκφρασουν την τελειοτητα.Υπεροχο φαγητο.Το εκανα σαν μουσακα χωρις κιμα και μπεσαμελ. Εβαλα μια στρωση πατατες φετα κολοκυθια φετα μελιτζανες φετα ντοματες και μελιτζανες και στο τελος πασπαλισα με τριμμενο κεφαλοτυρι και φετα. Προσθεσα πιπερια και μαιντανο καθως και λιγο βασιλικο.Βγηκε καταπληκτικο.Ο αντρας μου που σιχαινεται τις μελιτζανες εφαγε σχεδον ολο το ταψι. Ευχαριστω παρα πολυ για τη συνταγη!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μελιτζάνες στον καταψύκτη
    Προστέθηκε από thomaei
    5
           
           
    (11)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 247 αγαπημένων συνταγών, του/της marthaki18
    ΕΦΗ ΛΑΔΕΡΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    litsa
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΙΛΕΝΑ