Μελιτζάνες με χανιώτικη μυζήθρα και σάλτσα ντομάτα
Πολύ ωραίο καλοκαιρινό φαγητό και αρκετά ελαφρύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πόσο ελαφρύ θα γίνει εξαρτάται απο το αν θα τηγανίσετε ή θα φουρνίσετε τις μελιτζάνες! Οπότε είναι ένα πιάτο για όλα τα γούστα. Εγω προσωπικά το προτιμώ με τηγανιτές μελιτζάνες! Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 μελιτζάνες φλασκες
-
3 ντομάτες ώριμες
-
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
-
1 φλυτζάνι μυζήθρα χανιώτικη (μαλακή) ή κατίκι Δομοκού
-
ελαιόλαδο
-
αλατι, πιπερι, ρίγανη, βασιλικός, 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μισή ώρα περίπου.
-
2
Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές σε κατσαρολα με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει απο τον τρίφτη.
-
3
Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. 10 λεπτά πριν την κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά και το βασιλικό.
-
4
Τις μελιτζάνες μπορείτε είτε να τις τηγανίσετε είτε να τις ψήσετε στο φούρνο.
-
5
Όταν ψηθούν κοι μελιτζάνες, παίρνετε ένα μικρό ταψάκι και βάζετε σε στρώσεις, μελιτζάνες, μυζήθρα, σάλτσα μeχρι να είναι όλες οι μελιτζάνες καλυμμένες απο σάλτσα.
-
6
Βάλτε στο γκριλ για 10 λεπτά και έτοιμο!
Σχόλια (4)