efouliw
efouliw @cook_8451057

Πολύ ωραίο καλοκαιρινό φαγητό και αρκετά ελαφρύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πόσο ελαφρύ θα γίνει εξαρτάται απο το αν θα τηγανίσετε ή θα φουρνίσετε τις μελιτζάνες! Οπότε είναι ένα πιάτο για όλα τα γούστα. Εγω προσωπικά το προτιμώ με τηγανιτές μελιτζάνες! Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 άτομα
  1. 3 μελιτζάνες φλασκες
  2. 3 ντομάτες ώριμες
  3. 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  6. 1 φλυτζάνι μυζήθρα χανιώτικη (μαλακή) ή κατίκι Δομοκού
  7. ελαιόλαδο
  8. αλατι, πιπερι, ρίγανη, βασιλικός, 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μισή ώρα περίπου.

  2. 2

    Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές σε κατσαρολα με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε περάσει απο τον τρίφτη.

  3. 3

    Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. 10 λεπτά πριν την κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά και το βασιλικό.

  4. 4

    Τις μελιτζάνες μπορείτε είτε να τις τηγανίσετε είτε να τις ψήσετε στο φούρνο.

  5. 5

    Όταν ψηθούν κοι μελιτζάνες, παίρνετε ένα μικρό ταψάκι και βάζετε σε στρώσεις, μελιτζάνες, μυζήθρα, σάλτσα μeχρι να είναι όλες οι μελιτζάνες καλυμμένες απο σάλτσα.

  6. 6

    Βάλτε στο γκριλ για 10 λεπτά και έτοιμο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

july88
july88 @cook_8468542
Εγινε πολύ νόστιμο!!! Εβαλα κρητική μυζήθρα που είναι λίγο .

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε