Μελιτζάνες παπουτσάκι
Υπόδημα... στο φούρνο!
Tip: Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, πάνω από τη γέμιση μπορούμε να βάλουμε 1 φέτα ντομάτα ή τριμμένα τυριά ή και τα 2!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε, χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15'. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
-
2
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν κι έπειτα τις βάζουμε στο ταψί. Εναλλακτικά, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 15'-20', αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο.
-
3
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2', έπειτα το σκόρδο για 1', αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά.
-
4
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτός. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, ζάχαρη, κανέλα και ανακατεύουμε.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15' να σιγοβράσουν. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, ρίχνουμε το μαϊντανό κι ανακατεύουμε.
-
6
Τέλος, με ένα πιρούνι ''πατάμε'' λίγο τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
7
Τις γεμίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τις ψήνουμε στους 180-200οC για 35'-40' περίπου. (ανάλογα τον φούρνο)
-
8
Tip: Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, πάνω από τη γέμιση μπορούμε να βάλουμε 1 φέτα ντομάτα ή τριμμένα τυριά ή και τα 2!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια