Μελιτζάνες παπουτσάκια με ταραμά
Νηστίσιμο και σχετικά εύκολο φαγητό για ανθρώπους που αγαπούν τις μελιτζάνες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολλές φορές πασπαλίζω με φρέσκο σχοινόπρασο όταν σερβίρω. Του δίνει μια ιδαίτερη γεύση. Καμμιά φορά στη γέμιση σωτάρω και καλαμπόκι για να δώσει πιο γλυκιά γεύση στο φαγητό μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις αδειάζουμε και τις βάζουμε με τα εσωτερικά τους σε νερό για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το νερό, τις αλατίζουμε και αφού στραγγίσουν καλά τις τηγανίζουμε ελαφρά σε καυτό ελαιόλαδο.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σωταριστεί με 1/2 φλυτζάνι από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και τα εσωτερικά από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένα, το μαϊντάνο ψιλοκκομένο και την ντομάτα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κόλιανδρο και το κάρδαμο αλάνογα με τις προτίμήσεις μας αλλά όχι αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί.
-
3
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ανάλογο σκέυος για φούρνο (να τις χαράει χωρίς να είναι πολύ στριμωχτά) και τις γεμίζουμε μια - μια με τη γέμιση.
-
4
Ριχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω από τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
-
5
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια