thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Την ιδέα την είχα απο τις μελιτζάνες για το μουσακά που τις ψήνω, δεν μας αρέσει η λαδίλα που έχει η τηγανιτή μελιτζάνα. Το καλοκαίρι που είχαμε πολλές μελιτζάνες απο τον κήπο των γονιών τις έφτιαξα όλες με αυτή την τεχνική και στον καταψύκτη θα έχω όλο το χειμώνα μελιτζάνες απο τον κήπο μας!Την ίδια συνταγή την είδα στο cretangastronomy όπου και πείστηκα ότι αυτό που έκανα ήταν σωστό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Κόβουμε τις μακρουλές μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες, για μουσακά.Αν έχουμε πολλές μελιτζάνες δεν χρειάζεται να αλλάζουμε το χαρτί κάθε φορά. Αντέχει για αρκετά ψησίματα, κι ας έχει λεκιάσει.Όλες οι ποικιλίες μελιτζάνας είναι κατάλληλες για κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τις μαγειρέψουμε, τις αφήνουμε εκτός κατάψυξης τόσο όσο να ξεκολάνε οι φέτες. Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουν τελείως.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
  1. μελιτζάνες
  2. αλάτι
  3. ελαιόλαδο
  4. λαδόκολλα
  5. ταψί
  6. σακουλάκια για τρόφιμα με τα συρματάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε την φλούδα απο την μελιτζάνα αν θελουμε αφήνουμε και λίγο την φλούδα της.

  2. 2

    Κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 cm τις μελιτζάνες.Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό (1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά λίτρο είναι αρκετό) για 15 -20 λεπτά.

  3. 3

    Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά. Τις σκουπίζουμε από όσα νερά έχουν μείνει.

  4. 4

    Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και λαδώνουμε λίγο την λαδόκολλα τις απλώνουμε. Με ένα πινέλο τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο γκριλ ή στον αέρα, αλλά όχι στην πάνω πάνω σχάρα του φούρνου.

  5. 5

    Μόλις χρυσίσουν (δεν θέλουν πολύ χρόνο) τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, τις ξαναπερνάμε με το πινελάκι ελαιόλαδο και τις βάζουμε να πάρουν χρώμα ξανά.

  6. 6

    Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις βάζουμε σε σακουλάκια κατάψυξης

  7. 7

    Και τις φυλάμε στον καταψύκτη.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio