Μελιτζάνες της γιαγιάς
Είναι μια συνταγή που την έκανε η γιαγιά μου και η μαμά μου και με ξετρελένει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σπάνια μου γίνονται πικρές οι μελιτζάνες έτσι. Βέβαια το καλύτερο είναι να είναι στην εποχή τους.Τις συνοδεύω με χωρίατικη σαλάτα και χωριάτικο προζυμένιο ψωμί και μια παγωμένη μπύρα. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Μελιτζάνες τσακώνικες
-
Αλεύρι
-
Αλάτι
-
Ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα, άμα είναι και στα κάρβουνα ακόμα καλύτερα
-
2
Αν τις βάλουμε στο φούρνο τις ψήνουμε χύμα στη σχάρα βάλτε και ένα ταψί με λίγο νεράκι από κάτω.Θα τις αφήσετε μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν και να έχουν μαλακώσει.
-
3
Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε να δείτε να έχει ανοίξει η σάρκα τους
-
4
Τις αλατίζετε ελαφρά.
-
5
Βάζετε το λάδι να κάψει καλά
-
6
Βάζετε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και λίγο αλάτι
-
7
Αλευρώνετε τις μελιτζάνες καλά.
-
8
Τις τηγανίζετε να κάνουν ωραία κρούστα και χρώμα.
-
9
Τις βγάζετε σε απορροφητικί χαρτί για λίγο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)