sirokoutala!
sirokoutala! @ujean

Μιαμ, μιαμ! Ένα πεντανόστιμο και πολύ αφράτο μεζεδάκι. Την επιτυχία του μπορώ να την εγγυηθώ. Είναι από τις λίγες συνταγές που δεν πέταξα το μίγμα επειδή δεν έπηξε, ακόμη και στη μισή δόση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό "Κουζίνες της Ελλάδας" με θέμα συνταγές από την Πελοπόννησο. Την έχω παραθέσει αυτούσια.Είναι λίγο δύσκολο να πετύχουμε σχήμα τέλειο και στρογγυλό, αλλά αν κρατήσουμε το κουτάλι έτσι, ώστε να πέσει κάθετα ο χυλός στο τηγάνι, τότε γίνονται αρκετά ομοιόμορφά τα κεφτεδάκια μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5 μελιτζάνες τσακώνικες ψημένες και καθαρισμένες
  2. 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
  3. 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 250 γρ. φέτα τριμμένη
  5. 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  6. 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  7. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 1 φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  10. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο multi την ψίχα από τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα κρεμμύδια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

  2. 2

    Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά, τον μαϊντανό και το πιπέρι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά κι έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

  4. 4

    Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, "κόβουμε" τους κεφτέδες και τους ρίχνουμε στο τηγάνι.

  5. 5

    Τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

  6. 6

    Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.