Μελιτζανομεζές
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένας πολύ ωραίος καλοκαιρινός μέζες και με ουζάκι μπυρίτσα... ότι μας αρέσει κι όπως θέλουμε
Υλικά
-
3 μελιτζάνες μάυρες
-
1 πιπεριά πράσινη (όχι καυτερή)
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι κρασιού ξίδι
-
1 ποτήρι κρασιού καλό λάδι
-
3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις μελιτζανούλες μας καλά, τις κόβουμε χοντρές ροδέλες κι έπειτα στη μέση (όπως κάνουμε τη πατατούλα φούρνου), στη συνέχεια τις βάζουμε στο νερό με λίγο αλάτι (όσο πιάνουν τα δάχτυλα μας), τις αφήνουμε 1 ώρα στο νερό. Σκεπάζουμε μ'ενα πιάτο. Έπειτα ξανά ξεβγάζουμε μέχρι να βγεί καθαρό το νερό. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει η μελιτζάνα και να μην μπορεί να κρατήσει το λάδι μέσα στις ίνες της.
-
2
Βάζουμε το λάδι σ'ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει (όχι πολύ), ρίχνουμε τις μελιτζάνες μας, αφού έχουμε κόψει σε μακρόστενες μικρές λωρίδες τη πιπεριά τη βάζουμε κι αυτή μέσα στο μείγμα σκόρδο, μαιντανό, αλάτι-πιπέρι. Το σωτάρουμε ανακατέυοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει και να ροδοκοκκινίσει κι απο τις δύο πλευρές, περίπου 15-20 λεπτά. Σβήνουμε με ξιδάκι, σβήνουμε και τη φωτιά και το αφήνουμε επάνω, μέχρι να σβήσει η φωτιά μόνη της....
-
3
Προσοχή μη μας κολλήσει, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και με κλειστό το μάτι της κουζίνας μας... ανάλογα, η δικιά μου είναι πάρα πολύ δυνατή
Σχόλια (4)