Μελιτζανομπουρεκάκια
Υλικά
-
4-5 μελιτζάνες αργείτικες
-
1 1/2 κούπα φέτα λιωμένη με το πιρούνι
-
Άνηθο
-
Λάδι για το τηγάνισμα αρκετό
-
Κουρκούτι
-
3/4 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
-
1 κουτί μπύρα
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε το κουρκούτιρίχνουμε όλα το υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά να γίνει παχύρρευστος χυλός. Θα πρέπει να γίνει τόσο πηχτός χυλός ώστε βουτώντας το δάχτυλο μέσα να μένει αρκετός πάνω σ’ αυτό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μπύρα ή αλεύρι ακόμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.
-
2
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ χονδρές, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν.
-
3
Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.
-
4
Λιώνουμε τη φέτα σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι.
-
5
Παίρνουμε μια-μια μελιτζάνα και στη μια άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα της φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.
-
6
Αφού τελειώσουμε με όλες τις μελιτζάνες βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. Βουτάμε το κάθε ρολό μελιτζάνας στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)