κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζανομπουρεκάκια
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4-5 μελιτζάνες αργείτικες
  2. 1 1/2 κούπα φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  3. Άνηθο
  4. Λάδι για το τηγάνισμα αρκετό
  5. Κουρκούτι
  6. 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  7. 1 κουτί μπύρα
  8. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το κουρκούτιρίχνουμε όλα το υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά να γίνει παχύρρευστος χυλός. Θα πρέπει να γίνει τόσο πηχτός χυλός ώστε βουτώντας το δάχτυλο μέσα να μένει αρκετός πάνω σ’ αυτό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μπύρα ή αλεύρι ακόμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.

  2. 2

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ χονδρές, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν.

  3. 3

    Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.

  4. 4

    Λιώνουμε τη φέτα σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι.

  5. 5

    Παίρνουμε μια-μια μελιτζάνα και στη μια άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα της φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.

  6. 6

    Αφού τελειώσουμε με όλες τις μελιτζάνες βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. Βουτάμε το κάθε ρολό μελιτζάνας στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
πω πω βρε βούλα μου τι συνταγή είναι αυτή?μπράβο σου να\'σαι καλά!

Από

VOULA_35
VOULA_35 @cook_8450752
στις
ΣΕΡΡΕΣ