ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
,greece

Τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση μελιτζάνας που θα σας εθίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Έφαγα κάποτε μελιτζανόπιτα αγοραστή και η φανταστική γεύση της μου καρφώθηκε στο μυαλό από τότε. Επειδή δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να ανοίξω φύλλο, χρησιμοποίησα τη συνταγή κουρού για τυροπιτάκια μιας θείας μου... και ορίστε. Πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ξετρελλάνει.Με την ίδια ζύμη και την ίδια γέμιση, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραιότατη και πανεύκολη μελιτζανόπιτα με φύλλο κουρού (όπως βλέπετε στη φωτογραφία).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
Περίπου 50 μπουρεκάκια
  1. Για τη γέμιση
  2. 5 μελιτζάνες φλάσκες
  3. 2 φλυτζάνια τριμμένη γραβιέρα
  4. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  5. 1/2 ματσάκι μαιντανό
  6. 1 μεγάλη ντομάτα
  7. αλάτι-πιπέρι
  8. 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  9. Για τη ζύμη
  10. 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  11. 1 και 1/2 φλυτζάνι βιτάμ
  12. 1 κουταλάκι μπέικιν
  13. 1 πρέζα ζάχαρη
  14. 1 φλυτζάνι γάλα
  15. αλεύρι όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι (τριμμένο στο μούλτι), προσθέτουμε και τις μελιτζάμες (κυβάκια) και μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη.

  2. 2

    Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαιντανό και το δυόσμο, ανακατεύοντας και σβήνουμε το μάτι.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη, το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση, την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη κουρού.

  5. 5

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μεγάλο μπωλ. Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε στο μπωλ και αυτό.

  6. 6

    Προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

  7. 7

    Ανοίγουμε με πλάστη φύλλο 1/2 εκατοστού περίπου και με ποτήρι κόβουμε κύκλους, βάζουμε γέμιση με κουταλάκι και κλεινουμε με πηρούνι.

  8. 8

    Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

poliblabla
poliblabla @cook_8473809
θα την δοκιμασω. αγαπω μελιτζανες.σε πιτα κατι διαφορετικο.

Από

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
στις
,greece
Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.Με ξεκουράζει,μου δίνει ενέργεια,με κάνει να νιώθω χρήσιμη και δημιουργική και γενικά είναι το αποτελεσματικότερο αντικαταθληπτικό αν το αγαπάς αυτό που κάνεις.
Δες περισσότερα