κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζανοσαλάτα με μαγιονέζα της γιαγιάς
BestSecrets
BestSecrets @cook_8480571
,United States

Λίγα μυστικά ακόμα

Έχω δοκιμάσει παρά πολλές μελιτζανοσαλατες, καμμια δεν ήταν τόσο νόστιμη τα περισσότερα είχαν την πικρή γεύση.Αυτή η συνταγή είναι πολύ παλιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 6-7 μελιτζάνες φλάσκες αρκετά μεγάλες
  2. 1 κρεμμύδι μέτριο
  3. 0.5 κουταλιά μαγιονέζα
  4. ελαιόλαδο
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχίζω τη συνταγή με το πιο σημαντικό και κάτι που οι περισσότερες δεν το γνωρίζουν. Αφήνουμε πάντα τις μελιτζάνες στο σουρωτήρι το λιγότερο 20 λεπτά να στραγγίξουν, αφού έχουν ψηθεί και της έχουμε καθαρίσει. Εκεί είναι το μυστικό. Συνήθως το χυμό που αφήνει είναι πικρό και αν δεν το αφήνουμε να στραγγίξει, χάνει τη γεύση.

  2. 2

    Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε παντού με το πιρούνι και τις βάζουμε πάνω στο μάτι, μπορείτε και στο φούρνο. (Βάζουμε αλουμινόχαρτο στην εστία να μην λερωθεί).

  3. 3

    Τις γυρνάμε να ψηθούν παντου. Οταν είναι έτοιμες, τις πιάνουμε από το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση, και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα.

  4. 4

    Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι το λιγότερο 20 λεπτά να στραγγίξουν τα νερά.

  5. 5

    Παίρνετε ένα πιρούνι και πολτοποιείτε τις μελιτζάνες όσο περισσότερο γίνεται η με ένα μαχαίρι (όχι στο μπλέντερ).

  6. 6

    Βάζετε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες, λίγο αλάτι και αρχίζετε και ανακατεύετε προσθέτοντας λίγο λίγο λάδι, οπως κάνουμε στην σπιτική μαγιονέζα.

  7. 7

    Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο μικρά κομμάτια, ανακατέψετε πάλι, και μετά την μίση κουταλιά μαγιονέζα.

  8. 8

    Έτοιμη για σερβίρισμα ! Καλή όρεξη

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44
ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 @cook_8472358
Πολύ νόστιμη με την προσθήκη κρεμμυδιού και όχι σκόρδου, όπως έχουμε συνηθίσει! \'Εβαλα μία ολόκληρη κουταλιά μαγιονέζα γιατί αν και δεν την πολυχρησιμοποιώ, μου αρέσει πολύ στη μελιτζανοσαλάτα!

Από

BestSecrets
BestSecrets @cook_8480571
στις
,United States

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα