Μελιτζανοσαλάτα στο τηγάνι
Μια συνταγή της Αργυρώς
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει ψητά κρέατα, πουλερικά. Μπορούμε να την σερβίρουμε με μακαρόνια και να γίνει ενα κανονικό γεύμα
Υλικά
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο σε φετακια
-
3 πιπεριές φλωρίνης (εμπορίου) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
-
1 φλ. ξίδι
-
1 φλ. φέτα σε κυβάκια
-
αλάτι πιπέρι
-
μαιντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπόλ με αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε να στραγγισουν πάνω σε χαρτί.
-
2
Βάζουμε σε βαθυ τηγάνι το λάδι και σοταρουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το σκόρδο και και μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με το ξίδι, το αφήνομε για 2 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
-
3
Προσθετουμε τις πιπεριές φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά, αλατι και πιπέρι
Σχόλια (3)