Μελιτζανότουρτα
Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή το ζητάει το σκορδάκι της. Το απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό!!!!
Υλικά
-
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
-
Για τη σάλτσα
-
1 κιλο φρέσκες ντομάτες
-
5-6 σκελίδες σκόρδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
ζάχαρη (μια πρέζα)
-
Φέτα (κατά βούληση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ξεπικρίζουμε σε μια λεκάνη με αλατάκι, για κανα μισάωρο, και τις στίβουμε.
-
2
Τηγανίζουμε ή και ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
3
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ξεκινώντας να σωτάρουμε σε ελαιόλαδο (πιο νόστιμο θα γίνει στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες) λίγο το σκορδάκι μας (προσέχοντας να μη καεί). Ρίχνουμε τη τριμμένη φρέσκια ντομάτα και την τριμμένη πιπεριά μας,λίγη ζαχαρίτσα, αλατοπιπερώνουμε και δένουμε τη σάλτσα μας.
-
4
Σε μια πιατέλα στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, από πάνω λίγη σάλτσα και λίγη φέτα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες μας τελειώνοντας με σάλτσα και διακοσμούμε από πάνω με μπόλικη φέτα και μπόλικο μαϊντανό.
Σχόλια