tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί παρόλο που μ' αρέσουν τα πιο τραγανά μελομακάρονα στο εσωτερικό αυτή η συνταγή με έπεισε γιατί είναι τόσο δεμένες οι γεύσεις στην ζύμη που με το μελωμένο εσωτερικά μελομακάρονο ήταν πραγματικά απόλαυση. Τα έφτιαξα χθες και σήμερα θα κάνω και δεύτερη δόση!Γίνονται τραγανά απ' έξω και μελωμένα από μέσα. Εύχομαι να σας αρέσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι ότι σχήμα και αν δώσετε στα μελομακάρονα σας να τα τρυπήσετε ως κάτω μ' ένα πιρούνι σε 3-4 σημεία για να τραβήξουν καλύτερα το σιρόπι.Την συνταγή την έδωσαν σε εκπομπή την Ελένης. Την δίνω με μικρές αλλαγές στο μέλωμα και στο σιρόπι.Έκανα την μίση δόση από αυτή που σας δίνω και βγήκαν 30 μεγάλα σχετικά κομμάτια. μισό πορτοκάλιΑν βάλετε ηλιέλαιο δεν χρειάζεται το δεκάλεπτο χτύπημα. Επειδή εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο και είναι "βαρύ" προτείνω να το χτυπάμε για λίγα λεπτά ώστε να γίνει πιο απαλό και να μην είναι βαρύ στην γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  2. 1/2 ποτήρι νερού, νερό
  3. 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  5. 1 ποτήρι νερού ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  6. 2 κοφτές κ.σ.μπέικιν πάουντερ
  7. Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  8. 2 μεγάλα πορτοκάλια χυμό
  9. 4 κ.γ. κανέλα
  10. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  11. 1 ποτήρι νερού καρυδόψιχα τρίμμα
  12.  1σφηνάκι κονιάκ
  13. Σιρόπι
  14. 2 ποτήρια νερό
  15. 2 ποτήρια ζάχαρη
  16. 1 ποτήρι γλυκόζη
  17. 2 κ.σ. μέλι
  18. 1 ξύλο κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε την γλυκόζη και το 1/2 ποτήρι νερό μέχρι να διαλυθεί η γλυκόζη μας. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το υπόλοιπο νερό, κανέλα, πορτοκάλι.

  2. 2

    Τ' αφήνουμε να βράσει για 8 λεπτά.

  3. 3

    Αφού γίνει χλιαρό το σιρόπι μας ρίχνουμε και το μέλι.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε την ζύμη. Σ' ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα ακόλουθα υλικά αναδεύοντας συνεχώς καθώς τα ρίχνουμε. Ζάχαρη, χυμό, ξύσμα, 1/2 ποτήρι νερό, κονιάκ, τα μπαχαρικά μας.

  6. 6

    Σ' άλλο μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, σιμιγδάλι, μπεικιν.

  7. 7

    Κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά μας. Τα ενώνουμε σταυρωτά με τα δύο χέρια. Από έξω προς τα μέσα.

  8. 8

    Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού στην ζύμη μας.

  9. 9

    Πλάθουμε μπουκίτσες σαν μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.

  10. 10

    Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 185 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

  11. 11

    Μόλις βγουν από τον φου΄ρνο μας όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε με δόσεις στο κρύο σιρόπι.

  12. 12

    Τα αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε να στραγγίξουν το περιττό σιρόπι σε μία σχάρα.

  13. 13

    Όταν στραγγίξουν σε ένα τέταρτο περίπου, τα τοποθετούμε στην πιατέλα μας και μελώνουμε με μέλι κατά προσέγγιση και καρύδια, σουσάμι, σκόνη κανέλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Tonia Kardakari
Tonia Kardakari @cook_23768765
Καλημέρα,
αποφάσισα να κάνω την δική σας συνταγή για μελομακάρονα!
ξεκίνησα χθες με το σιρόπι έτσι ώστε σήμερα να το βρω παγωμένο!!!
ακολούθησα με ακρίβεια όλα τα βήματα Αλλά σήμερα το πρωί το σιρόπι ήταν πολύ πηγμενο!!Έτσι λοιπόν και Εγώ έβραζε λίγο νερό στο βραστηρα και πρόσθεσα τόσο όσο!!!!
Καλά έκανα?
γιατι έληξε παραπάνω?

Από

tastes to dream
στις