Μελομακάρονα εύκολα και νόστιμα
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μελομακάρονα για όσους προτιμούν τα μελομακάρονα σαν μελωμένα μπισκοτάκια κι όχι με πολύ σιρόπι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη συνταγή αυτη δε βάζω ΠΟΤΕ ελαιόλαδο γιατί μου μυρίζει βαριά, έτσι προτιμώ κυρίως το ηλιέλαιο. Εγώ συνήθως σιροπιάζω τα μελομακάρονα την επόμενη μέρα. Είναι μια πολύ εύκολη κι αποδεδειγμένα πεντανόστιμη συνταγή!!!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
-
τον χυμό ενός πορτοκαλιού
-
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 φλιτζανάκι μπράντυ
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλιά κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
-
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα για πασπάλισμα
-
Για το σιρόπι
-
1/2 φλιτζάνι μέλι
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
2 φλιτζάνια νερό
-
1 ξύλο κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτύπηστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για περίπου 10 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Πρόσθεστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μπράντυ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ για 5 λεπτά ακόμη ώσπου να γίνει έαν ομοιόμορφο μίγμα.
-
3
Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και ζύμωστε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
-
4
Πλάστε τα μελομακάρονα σε μικρά κομμάτια σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
-
5
Βάζετε τα μελομακάρονα σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
-
6
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º, 30 λεπτά της ώρας.
-
7
Ετοιμάστε το σιρόπι σύμφωνα με την βασική συνταγή. Βγάλτε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και άφηστε τα να κρυώσουν.
-
8
Βούτηξτε τα στο σιρόπι για 3-5 λεπτά και άφηστε τα να στραγγίξουν.
-
9
Βάλτε τα σε μια πιατέλα ή σε ένα κουτί μπισκότων και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.
-
10
Σερβίρονται κρύα.
Σχόλια (17)