Μελομακάρονα μανταρινιού

tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Μια εξαιρετική συνταγή για μελομακάρονα με πλούσιο άρωμα από το "Κοπιάστε στην κουζίνα μου"

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα σχεδιάκια με τον τρίφτη βοηθούν στην απορρόφηση του σιροπιού.Αφού τα σιροπιάσετε, μπορείτε να τα βουτήξετε σε γλάσο λευκής σοκολάτας.Για 15 μελομακάρονα μπορείτε να λιώσετε 200 γρ. λευκή σοκολάτα με 100 ml κρέμα γάλακτος light, 1 κ.γ. βούτυρο και 1 βανίλια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 μελομακάρονα
  1. 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ (ή μία κούπα ελαιόλαδο και μισή ηλιέλαιο)
  2. 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
  3. 1 κούπα φρέσκο χυμό μανταρινιού
  4. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  5. 30 ml λικέρ μανταρινιού
  6. περίπου (1 κιλό) 7 κούπες αλεύρι
  7. 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  8. 1/2 κ.γ. κανέλα
  9. ξύσμα μανταρινιού από 3-4 μανταρίνια
  10. Για το σιρόπι
  11. 400 γρ. ζάχαρη
  12. 500 γρ. ανθόμελο
  13. 1 κούπα νερό
  14. 1 κούπα χυμό μανταρινιού
  15. 1 φλούδα μανταρινιού
  16. 1 ξύλο κανέλας
  17. Για τη γέμιση
  18. 200 γρ. καρύδια χονδροκοπανισμένα
  19. μερικές κουταλιές μαρμελάδα μανταρινιού (ή 4 κ.σ.καστανή ζάχαρη με 2 κ.σ. ανθόνερο με τα καρύδια και κανελογαρύφαλο)
  20. 1/8 κ.γ. κανέλα
  21. 1/4 κ.γ. γαρύφαλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, το χυμό, την κανέλα, το γαρύφαλο και τη φλούδα μανταρινιού σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει. Θα αρχίσει να φουσκώνει και να αφρίζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά,το ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε.Το αφήνουμε να βράσει για 8-10΄και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλο.

  3. 3

    Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καλά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 10΄. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού (με προσοχή γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και το λικέρ.

  4. 4

    Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα για τις ζύμες και προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να μην κολλάει στο χέρι.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

  6. 6

    Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.

  7. 7

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος καρυδιού, πιέζουμε να γίνει πλακέ και προσθέτουμε 1 κ.γ.γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε με έναν τρίφτη ή αυγοκόφτη κάνοντας σχέδια.

  8. 8

    Τα τοποθετούμε σε ταψί με κενό ανάμεσα.

  9. 9

    Ψήνουμε 20-25΄ανάλογα το φούρνο ή μέχρι ν'αρχίσουν να ροδίζουν.

  10. 10

    Μόλις βγουν από το φούρνο τα βουτάμε στο σιρόπι όσο είναι ζεστά.

  11. 11

    Τα γυρίζουμε και τα βγάζουμε σε σουρωτήρι μέχρι να κρυώσουν.

  12. 12

    Τοποθετούμε σε πιατέλα, αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Αντιδράσεις

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα