Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν γίνει προσεκτικά το μέλωμα δε θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

63 Minutes
περίπου 60
  1. 2 φλυτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  2. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
  4. 1 κουταλάκι σόδα
  5. 4 κουταλιές κονιάκ
  6. 4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
  7. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  8. 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλα τριμμένα
  9. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  10. 1 κιλό αλεύρι περίπου
  11. γαρύφαλα ολόκληρα
  12. Σιρόπι
  13. 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
  14. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  15. 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά του και βράζοντάς το για 10 λεπτά. Ξεκινάμε από αυτό για να μπορέσει να κρυώσει στο μεταξύ.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για αρκετή ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μη μυρίζει μετά.

  3. 3

    Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι καλά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπωλ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

  5. 5

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 ή 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι, αμέσως θα γυρίσουμε τα μελομακάρονα και από την ανάποδη και θα τα βγάλουμε σε πιατέλα όπου θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και αν θέλουμε θα τους καρφώσουμε ένα γαρύφαλλο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (48)

ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ
ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ @cook_8452090
Φιλιω μου η συνταγη σου ειναι εκπληκτικη!!!!τα μελομακαρονα γινανε θεικα!!!μαλακα,σωστα μελομενα και οχι ιδιαιτερα γλυκα!απλα μου βγηκαν λιγα σαν δοση και παλι συγχαρητηρια!!!\n

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε