Μελομακάρονα Νόστιμα και Γρήγορα
Πολύ γευστικά, αφράτα και καλά μελωμένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από την μαμά μου και την ακολουθούμε χρόνια τώρα γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη.Εγώ συνήθως τα κάνω βράδυ τα γυρνάω και τ'αφήνω βγάζοντας τα την άλλη μέρα το πρωί πασπαλίζοντας τα με το καρύδι.Μυστικά δεν υπάρχουν το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το αλεύρι το ρίχνετε σιγά-σιγά και μην φοβηθείτε ότι το σιρόπι είναι πολύ.... βάλτε το και θα με θυμηθείτε! Ευχαριστούμε την FILLIPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
-
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
λίγο αλάτι
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
-
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι σόδα
-
100 γραμμάρια καρυδόψυχα
-
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
-
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
-
Για το σιρόπι
-
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
3 φλ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι
-
2
Και μετά προσθέτω όλα τα υγρά.
-
3
Τέλος ρίχνω όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.
-
4
Τα ψήνω στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.
-
5
Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνω το μάτι και το αφήνω περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
-
6
Το καλό είναι ότι όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα έχω έτοιμο το σιρόπι και τα περιχύνω όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνουμε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάμε από την άλλη.
-
7
Τρίβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε μ' αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχουμε μελώσει.
Σχόλια (82)