Μελομακάρονα όνειρο
Πολύ επιτυχημένη συνταγή για όσουν θέλουν μελομακάρονα που κρατάνε το σιρόπι και είναι μαλακά....
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σαν ζαχαροπλαστείου και ακόμη καλύτερα....
Υλικά
-
3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
-
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
-
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
-
2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
-
1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
-
1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Σιρόπι
-
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
-
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
-
Διακόσμηση
-
Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
2
Χτυπάμε με το χέρι καλά.
-
3
Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω απο τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλέυρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
5
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.
-
6
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.
-
8
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.
-
9
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.
-
10
Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι.
Σχόλια (30)