Μελομακάρονα Παρλιάρου

Bαθμολογία: 4
       
 
54 ψήφοι
olgakimam, 30.11.11

Περιγραφή

Τα απίστευτα μελομακάρονα του Παρλιάρου! Ζουμερά μέσα, τραγανά απ έξω και μοσχοβολάνε!!

Μελομακάρονα Παρλιάρου
photo: Mastoras

Συνταγή από:

olgakimam

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

 

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 530 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. άχνη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα ή και περισσότερο
  • 1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • καρύδια χοντροκομμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 100 γρ. μέλι για το μέλωμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μελομακάρονα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Φτιάχνει: 4 κιλά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας.
  2. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε.
  3. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μετά φτιάχνουμε τα μελομακάρονα. Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί.
  6. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).
  7. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη ή σίτα ή κόσκινο προκειμένου να τους δώσουμε μια ωραία όψη.
  8. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
  9. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν.
  10. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ½-2 ώρες

Ο κ. Παρλιάρος στην εκπομπή τόνισε ότι: Τα υλικά τα ανακατεύουμε πάρα πολυ απαλά, διαφορετικά όταν τα πλάσουμε και μέχρι να ψηθούν θα βγάλουν όλο το λάδι τους και δε θα γίνουν αφράτα! Αμέσως μόλις βγούν απο το φούρνο τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι! Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά σε όλους σας!

Σχετικές συνταγές

Απίθανα μελομακάρονα! Απίθανα μελομακάρονα!
4.8077
       
       
(52)
Νόστιμα μελομακάρονα Νόστιμα μελομακάρονα
4.75
       
       
(4)
Μελομακάρονα από Κρήτη Μελομακάρονα από Κρήτη
4.3333
       
       
(3)
Μελομακάρονα 4 Μελομακάρονα 4
5
       
       
(1)
Μελομακάρονα ψαλιδωτά Μελομακάρονα ψαλιδωτά
5
       
       
(7)
Μελομακάρονα 3 Μελομακάρονα 3
4.7358
       
       
(53)

    65 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από july88, 1-12-11  
    5 πιρουνάκια από μένα. Τη συνταγή αυτή τη κάνω πολλά χρόνια και δε τη αλλάζω με καμία. Ένα "κόλπο" που κάνω εγώ είναι ότι το σιρόπι δε το αφήνω όλο στην κατσαρόλα και σιροπιάζω, αλλά παίρνω λίγο και βάζω σε ένα μπολ(αυτό χρησιμοποιώ και σιγά σιγά προσθέτω) για να διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του μελώματος κρύο.
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 1-12-11  
    οτι και να εχω φτιαξει με συνταγες του Παρλιαρου γινονται τελεια!!
    Τα μελομακαρονα αυτα ειναι πεντανοστιμααααα!!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-12-11  
    αυτη τη συνταγη την εδειξε ο Ακης σημερα στο μεγκα!ειναι ολοιδιες!με πολυ μικρες διαφορες στις ποσοτητες των υλικων.
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 2-12-11  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ Η ΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ?
    #
    Σχόλιο από july88, 2-12-11  
    Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποιώ 1κ.γ.(4 γρ) αμμωνία και 1κ.γ. (3 γρ.) σόδα. Το είχα ακούσει από τον Παρλιάρο όταν έδινε τη συνταγή και το εχω σημειώσει έτσι ακριβώς.Πιστεύω να βοήθησα αλλά καλύτερα να μας πει και η olgakimam που δίνει τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 2-12-11  
    Κι εγω αυτη ακριβως κανω! Οσοι εχουν φαει, εχουν κατενθουσιαστει, ειναι παρα πολυ νοστιμα, δεν τα αλλαζω με τιποτα, ειναι ...αυθεντικα μελομακαρονα ρε παιδι μου! :D . High-light της συνταγης: το πορτοκαλι που βαζω στο σιροπι κομμενο στα δυο γινεται ............αλλο πραμα! :))) θα με θυμηθειτε! Μη ξεχασω: στα μπαχαρικα βαζω και λιγο σμυρνιο, το μιγμα μπαχαριων για ανατολιτικα γλυκα, μπακλαβαδες κλπ που θα το βρειτε ετοιμο σε μουκαλακια στα σουπερ-μαρκετ. Μωρε μηπως να φτιαξω μια δοση σημερα??? χμ...
    #
    Σχόλιο από ΕιρήνηΤ, 2-12-11  
    εντελώς συμπτωματικά (δεν είχα δει την συνταγή από αυτό το site)έκανα τα εν λόγω μελομακάρονα εχθές..είναι πολύ ωραία στην δομή την γεύση και το άρωμα αλλά εμένα δεν μου πήραν το χρωμα που θα περίμενα παρότι τα εψησα και λίγο παραπάνω..δεν το ρίσκαρα να τα αφήσω και πολύ περισότερο..εγιναν πολύ ανοικτόχρωμα.να σημειώσω ότι δεν τα μέλωσα όλα κατ'εντολή παρλιάρου για να μην νοτίσουν..ανά 2-3 μέρες μπορούμε να μελώνουμε φρέσκα(πρέπει μονο να ζεστάνουμε τα μελομακάρονα πριν)
    #
    Σχόλιο από Senda990, 2-12-11  
    Πάρα πολύ ωραία. Ακριβώς έτσι μου βγήκαν. Τραγανά από έξω και μαλακά και ζουμερά στο εσωτερικό τους. Αλλά την επόμενη φορά θα αντικαταστήσω λίγο από το αλεύρι με σιμιγδάλι, γιατί μου αρέσει πολύ στα μελομακάρονα.
    #
    Σχόλιο από olgakimam, 3-12-11  
    Καλησπερα κοριτσια, ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!! Χαρηκα πολυ!! Ειδα και εγω τη συνταγη του ακη και πιστευω οτι ειναι η ιδια! Τα υλικα που σας δινω ειναι ακριβως αυτα που δινει ο παρλιαρος στην εκπομπη του. Εγω εκανα περυσι αυτη τη συνταγη κ ειχε μεγαλη επιτυχια. δεν θα ρισκαρα να αλλαξω τις αναλογιες. Μπορειτε να δειτε το αποσπασμα της εκπομπης στο megatv. Α! Ανεβασα κ τη βασιλοπιτα του παρλιαρου πραγματικα ειναι η καλυτερη που δοκιμασα ποτε! Μακαρι να μπορουσα να σας στειλω κομματι ειναι τελεια!!! Δοκιμαστε την εστω κ σαν κεικ;-):-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-12-11  
    Είναι καταπληκτικά!Τα έκανα πέρυσι πρώτη φορά και δεν την αλλάζω τη συνταγή με τίποτα!
    #
    Σχόλιο από katerinina, 6-12-11  
    Αυτη η συνταγη ειναι απλα φοβερη!! μοσχομυριζει ολο το σπιτι! βγαινουν πεντανοστιμα, λαχταριστα και το μεγαλο τους πλεονεκτημα ειναι οτι δεν ειναι καθολου βαρια, οπως ειναι αρκετα αγοραστα...αξιζει να τα φτιαξετε ολοι!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 6-12-11  
    Να 'ναι καλά αυτός άνθρωπος. Άρεσαν ακόμη και στη μάνα μου...
    #
    Σχόλιο από annymarron, 7-12-11  
    καλησπέρα παιδιά,δεν θέλω να φανώ πνεύμα αντιλογίας τέτοιες μέρες αλλά μόλις τελείωσα αυτή την συνταγή :( .Είτε είναι του Παρλιάρου ή όχι τα μελομακάρονα αυτά μου φάνηκαν εντελώς άγευστα και άοσμα,είναι ελάχιστη η ποσότητα κανέλας και γαρύφαλλου για τόσο αλεύρι,γι' αυτούς που έχουν αποφασίσει να αφήσουν στην άκρη την παλιά τους συνταγή όπως εγω και να κάνουν τη συγκεκριμένη προτείνω να μη φοβηθούν τα παραπάνω μυρωδικά,απλά προτείνω...το ότι είναι τραγανά απ έξω και ζουμερά μέσα είναι το ωραίο μέρος της συνταγης,συμφωνώ μαζί σας,φιλικά πάντα,καλές γιορτές
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 7-12-11  
    Καθε χρονο φτιαχνω τη συνταγη της Βεφας,ομως με τετοια σχολια θα την δοκιμασω και θα επανελθω.
    #
    Σχόλιο από olgakimam, 8-12-11  
    Ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια!! Θα τα μαζέψω όλα και θα τα στείλω στον παρλιάρο χιχιχιχι...
    Mastora ακόμα γελάω με το σχόλιο σου :D!!
    annymaron έκανες σίγουρα σωστά τα βήματα? Αν έχεις διάθεση να ξαναδικομάσεις τη συνταγή θα σου πρότεινα να βάλεις όση κανέλα θέλεις άλλα μη βάλεις περισσότερο γαρύφαλλο γιατί μπορεί να πικρίζουν. Επίσης για περισσότερη γεύση μπορείς να τα κάνεις γεμιστά. Δηλαδή όταν κάνεις τη ζύμη με τα παραπάνω βήματα να προσθέσεις στο κάθε μελομακάρονο απο ένα καρυδάκι.
    #
    Σχόλιο από maria27, 8-12-11  
    Λυπάμαι αλλά δεν μας άρεσαν καθόλου!!!Δεν έχουν καμία γεύση σαν τα παραδοσιακά μελομακάρονα!!!Δεν μου αρέσει που δεν βάζω καλή βαθμολογία αλλά στην τελική αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα όλα θα ήταν μονότονα. Καλές γιορτές κοπέλα μου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-12-11  
    Τα έφτιαξα χθες. Γευστικά βγήκαν πολύ ωραία μέσα μόνο. Απ'έξω βγήκαν υπερβολικά τραγανά(σχεδόν σαν μπισκότα)και τα άφησα να μελώσουν και λίγο παραπάνω μήπως και...αν υπάρχει κάτι να προσέξω την επόμενη φορά πείτε μου παρακαλώ να ξέρω
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 9-12-11  
    TA ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΙΚΑ ....ΛΙΓΟ ΑΓΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ....
    #
    Σχόλιο από maroui, 10-12-11  
    Φοβερά μελομακάρονα. Τα έφτιαξα πέρισυ πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν όλοι!!! Η πεθερά μου μου έδωσε συγχαρητήρια.:)Σχετικά ευκολη συνταγή και το αποτέλεσμα αποθέωση!!!!!
    #
    Σχόλιο από pasta511, 10-12-11  
    Παρα πολυ νοστιμα!!! Πρωτη φορα εκανα μελομακαρονα και εγιναν φοβερα!! Παρλιαρος εγγυηση!! Ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    62 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από july88, 1-12-11  
    5 πιρουνάκια από μένα. Τη συνταγή αυτή τη κάνω πολλά χρόνια και δε τη αλλάζω με καμία. Ένα "κόλπο" που κάνω εγώ είναι ότι το σιρόπι δε το αφήνω όλο στην κατσαρόλα και σιροπιάζω, αλλά παίρνω λίγο και βάζω σε ένα μπολ(αυτό χρησιμοποιώ και σιγά σιγά προσθέτω) για να διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του μελώματος κρύο.
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 1-12-11  
    οτι και να εχω φτιαξει με συνταγες του Παρλιαρου γινονται τελεια!!
    Τα μελομακαρονα αυτα ειναι πεντανοστιμααααα!!
    #
    Σχόλιο από ace, 1-12-11  
    αυτη τη συνταγη την εδειξε ο Ακης σημερα στο μεγκα!ειναι ολοιδιες!με πολυ μικρες διαφορες στις ποσοτητες των υλικων.
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 2-12-11  
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ Η ΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ?
    #
    Σχόλιο από july88, 2-12-11  
    Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποιώ 1κ.γ.(4 γρ) αμμωνία και 1κ.γ. (3 γρ.) σόδα. Το είχα ακούσει από τον Παρλιάρο όταν έδινε τη συνταγή και το εχω σημειώσει έτσι ακριβώς.Πιστεύω να βοήθησα αλλά καλύτερα να μας πει και η olgakimam που δίνει τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ilovegoodfood, 2-12-11  
    Κι εγω αυτη ακριβως κανω! Οσοι εχουν φαει, εχουν κατενθουσιαστει, ειναι παρα πολυ νοστιμα, δεν τα αλλαζω με τιποτα, ειναι ...αυθεντικα μελομακαρονα ρε παιδι μου! :D . High-light της συνταγης: το πορτοκαλι που βαζω στο σιροπι κομμενο στα δυο γινεται ............αλλο πραμα! :))) θα με θυμηθειτε! Μη ξεχασω: στα μπαχαρικα βαζω και λιγο σμυρνιο, το μιγμα μπαχαριων για ανατολιτικα γλυκα, μπακλαβαδες κλπ που θα το βρειτε ετοιμο σε μουκαλακια στα σουπερ-μαρκετ. Μωρε μηπως να φτιαξω μια δοση σημερα??? χμ...
    #
    Σχόλιο από ΕιρήνηΤ, 2-12-11  
    εντελώς συμπτωματικά (δεν είχα δει την συνταγή από αυτό το site)έκανα τα εν λόγω μελομακάρονα εχθές..είναι πολύ ωραία στην δομή την γεύση και το άρωμα αλλά εμένα δεν μου πήραν το χρωμα που θα περίμενα παρότι τα εψησα και λίγο παραπάνω..δεν το ρίσκαρα να τα αφήσω και πολύ περισότερο..εγιναν πολύ ανοικτόχρωμα.να σημειώσω ότι δεν τα μέλωσα όλα κατ'εντολή παρλιάρου για να μην νοτίσουν..ανά 2-3 μέρες μπορούμε να μελώνουμε φρέσκα(πρέπει μονο να ζεστάνουμε τα μελομακάρονα πριν)
    #
    Σχόλιο από Senda990, 2-12-11  
    Πάρα πολύ ωραία. Ακριβώς έτσι μου βγήκαν. Τραγανά από έξω και μαλακά και ζουμερά στο εσωτερικό τους. Αλλά την επόμενη φορά θα αντικαταστήσω λίγο από το αλεύρι με σιμιγδάλι, γιατί μου αρέσει πολύ στα μελομακάρονα.
    #
    Σχόλιο από olgakimam, 3-12-11  
    Καλησπερα κοριτσια, ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια!! Χαρηκα πολυ!! Ειδα και εγω τη συνταγη του ακη και πιστευω οτι ειναι η ιδια! Τα υλικα που σας δινω ειναι ακριβως αυτα που δινει ο παρλιαρος στην εκπομπη του. Εγω εκανα περυσι αυτη τη συνταγη κ ειχε μεγαλη επιτυχια. δεν θα ρισκαρα να αλλαξω τις αναλογιες. Μπορειτε να δειτε το αποσπασμα της εκπομπης στο megatv. Α! Ανεβασα κ τη βασιλοπιτα του παρλιαρου πραγματικα ειναι η καλυτερη που δοκιμασα ποτε! Μακαρι να μπορουσα να σας στειλω κομματι ειναι τελεια!!! Δοκιμαστε την εστω κ σαν κεικ;-):-)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 4-12-11  
    Είναι καταπληκτικά!Τα έκανα πέρυσι πρώτη φορά και δεν την αλλάζω τη συνταγή με τίποτα!
    #
    Σχόλιο από katerinina, 6-12-11  
    Αυτη η συνταγη ειναι απλα φοβερη!! μοσχομυριζει ολο το σπιτι! βγαινουν πεντανοστιμα, λαχταριστα και το μεγαλο τους πλεονεκτημα ειναι οτι δεν ειναι καθολου βαρια, οπως ειναι αρκετα αγοραστα...αξιζει να τα φτιαξετε ολοι!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 6-12-11  
    Να 'ναι καλά αυτός άνθρωπος. Άρεσαν ακόμη και στη μάνα μου...
    #
    Σχόλιο από annymarron, 7-12-11  
    καλησπέρα παιδιά,δεν θέλω να φανώ πνεύμα αντιλογίας τέτοιες μέρες αλλά μόλις τελείωσα αυτή την συνταγή :( .Είτε είναι του Παρλιάρου ή όχι τα μελομακάρονα αυτά μου φάνηκαν εντελώς άγευστα και άοσμα,είναι ελάχιστη η ποσότητα κανέλας και γαρύφαλλου για τόσο αλεύρι,γι' αυτούς που έχουν αποφασίσει να αφήσουν στην άκρη την παλιά τους συνταγή όπως εγω και να κάνουν τη συγκεκριμένη προτείνω να μη φοβηθούν τα παραπάνω μυρωδικά,απλά προτείνω...το ότι είναι τραγανά απ έξω και ζουμερά μέσα είναι το ωραίο μέρος της συνταγης,συμφωνώ μαζί σας,φιλικά πάντα,καλές γιορτές
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 7-12-11  
    Καθε χρονο φτιαχνω τη συνταγη της Βεφας,ομως με τετοια σχολια θα την δοκιμασω και θα επανελθω.
    #
    Σχόλιο από olgakimam, 8-12-11  
    Ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια!! Θα τα μαζέψω όλα και θα τα στείλω στον παρλιάρο χιχιχιχι...
    Mastora ακόμα γελάω με το σχόλιο σου :D!!
    annymaron έκανες σίγουρα σωστά τα βήματα? Αν έχεις διάθεση να ξαναδικομάσεις τη συνταγή θα σου πρότεινα να βάλεις όση κανέλα θέλεις άλλα μη βάλεις περισσότερο γαρύφαλλο γιατί μπορεί να πικρίζουν. Επίσης για περισσότερη γεύση μπορείς να τα κάνεις γεμιστά. Δηλαδή όταν κάνεις τη ζύμη με τα παραπάνω βήματα να προσθέσεις στο κάθε μελομακάρονο απο ένα καρυδάκι.
    #
    Σχόλιο από maria27, 8-12-11  
    Λυπάμαι αλλά δεν μας άρεσαν καθόλου!!!Δεν έχουν καμία γεύση σαν τα παραδοσιακά μελομακάρονα!!!Δεν μου αρέσει που δεν βάζω καλή βαθμολογία αλλά στην τελική αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα όλα θα ήταν μονότονα. Καλές γιορτές κοπέλα μου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-12-11  
    Τα έφτιαξα χθες. Γευστικά βγήκαν πολύ ωραία μέσα μόνο. Απ'έξω βγήκαν υπερβολικά τραγανά(σχεδόν σαν μπισκότα)και τα άφησα να μελώσουν και λίγο παραπάνω μήπως και...αν υπάρχει κάτι να προσέξω την επόμενη φορά πείτε μου παρακαλώ να ξέρω
    #
    Σχόλιο από RENAKI POL, 9-12-11  
    TA ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΙΚΑ ....ΛΙΓΟ ΑΓΕΥΣΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ....
    #
    Σχόλιο από maroui, 10-12-11  
    Φοβερά μελομακάρονα. Τα έφτιαξα πέρισυ πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν όλοι!!! Η πεθερά μου μου έδωσε συγχαρητήρια.:)Σχετικά ευκολη συνταγή και το αποτέλεσμα αποθέωση!!!!!
    #
    Σχόλιο από pasta511, 10-12-11  
    Παρα πολυ νοστιμα!!! Πρωτη φορα εκανα μελομακαρονα και εγιναν φοβερα!! Παρλιαρος εγγυηση!! Ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kathiki87, 13-12-12  
    Την συνταγή την έκανα,με λιγότερες δόσεις βέβαια δοκιμαστικά πρίν μέρες!Είναι όντως τέλεια,και αν και νέα μαγείρισσα είχα έναν φόβο,το αποτέλεσμα με δικαίωσε.Απλά θα ήθελα να ρωτήσω.Τα 4-5 κιλά που λέει ότι βγάζει αυτή η συνταγή,με αυτές τις δόσεις,πόσα κομμάτια είναι περίπου?Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!
    #
    Σχόλιο από ΤΣΕΛΕΣΤΟ, 24-11-13  
    Ξερει καμια σας ποσα κομματια βγαινουν περιπου?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Katmat, 21-12-12  
    Γειά, ήθελα μόνο να επισημάνω ένα μικρό λαθάκι στη συνταγή η οποία είναι εξαιρετική....η σόδα είναι 1/2 κουταλάκι του γλυκού..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Χάστε βάρος μετά τις γιορτές
    Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλοί είναι αυτοί που ...
    Μελομακάρονο ή Κουραμπιέ;
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως αναπόσπαστο κομ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της dim199
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88
    αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της skorpina91
    Γλυκά σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της maribovali