Μελομακάρονα της Βέφας

Bαθμολογία: 4.8966
       
 
29 ψήφοι
sofita, 14.12.09

Περιγραφή

Αρωματικά, εύκολα και γευστικά μελομακάρονα από τη Βέφα Αλεξιάδου!!

Μελομακάρονα της Βέφας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 8 κούπες αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι:

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Γαρνίρισμα:

  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1 κουτ.γλ.  κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μελομακάρονα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Φτιάχνει: 40-50 κομμάτια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το λάδι με μαγειρικό λίπος, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το κονιάκ.
  2. Ανακατεύουμε μπαίκιν, σόδα, αλεύρι (κοσκινισμένα) και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
  4. Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο.
  5. Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μερικές παρατηρήσεις δικές μου:

  1. αν κάνετε δύο δόσεις καλύτερα να τις κάνετε χωριστά γιατί δουλεύετε καλύτερα τη ζύμη
  2. κρατάτε μία κούπα από το αλεύρι όταν ξεκινήσετε το ζύμωμα για να δείτε πόσο θα σηκώσει
  3. κάντε τη μισή δόση σιρόπι (1 νερό, 1 ζάχαρη, 1 μέλι), χωριστά για κάθε ταψί για να μην σας καραμελώνει, ζεσταίνοντας το.

Τα μελομακάρονα αυτά κάνω κάθε χρόνο και αρέσουν πολύ. Ευχαριστώ τη Βέφα για την ωραία συνταγή και εύχομαι να αρέσουν και σε σας! Καλή επιτυχία!!

Σχετικές συνταγές

Μελομακάρονα Μελομακάρονα
4.6923
       
       
(13)
Μελομακάρονα από τον Άκη Μελομακάρονα από τον Άκη
4.8375
       
       
(80)
Μελομακάρονα Παρλιάρου Μελομακάρονα Παρλιάρου
4.0182
       
       
(55)
Μελομακάρονα με μπύρα Μελομακάρονα με μπύρα
4.7778
       
       
(36)
Μελομακάρονα 3 Μελομακάρονα 3
4.7358
       
       
(53)

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vito, 22-12-09  
    είναι πράγματι πολύ καλή η συνταγή απλά εγω τα μυρωδικά τα βάζω στο ζυμάρι πιστεύω οτι ταιριάζουν καλύτερα
    #
    Σχόλιο από dcroula, 22-12-09  
    Την ψηφίζω την συνταγή με κλειστά μάτια γιατί την κάνω εδώ και χρόνια, όπως και φέτος. Κάνω μόνο μια μικρή παραλλαγή, που την είχε προτείνει κι η ίδια σε εκπομπή της, αντί για 8 κούπες αλεύρι, βάζω 6 κούπες και 2 σιμιγδάλι ψιλό.
    #
    Σχόλιο από Billie, 22-12-09  
    Χθες έκανα τη συνταγή που βρήκα στο real food.Tην ακολούθησα κατά γράμμα και έγιναν κα τα πλη κτι κά!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Κάνω τη συνταγή της Βέφας εδώ και χρόνια. Φτιάχνω πολλές δόσεις και για το σόι, γιατί είναι όλοι ξετρελλαμένοι. Τα πέντε πηρουνάκια δεν φτάνουν για να βαθμολογήσω για όλους.
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-12-09  
    oταν λετε μαγειρικο λιπος ενοειτε φυτινη???
    #
    Σχόλιο από yumyum, 23-12-09  
    Και εγώ είμαι φάν της συνταγής μιας και την φτιάχνω χρόνια.Τέλεια και πάλι τέλεια δεν την αλάζω με καμιά.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-12-09  
    Φυτίνη εννοεί Κώστα.
    #
    Σχόλιο από sofita, 23-12-09  
    Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια!!vito η ζύμη παίρνει αρκετό άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού,αν βάλεις τα αρωματικά στο σιρόπι ίσως γίνουν πιο φίνα σε άρωμα γιατί διαλύονται καλύτερα.Kosta κι εγώ φέτος,δεν έβαλα φυτίνη,έβαλα σπορέλαιο και βγήκαν ωραιότατα για άλλη μια φορά!dkroula ευχαριστώ που απάντησες..
    #
    Σχόλιο από Frida_Kahlo, 23-12-09  
    Κάνω αυτή τη συνταγή τα 3 τελευταία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου είναι τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω δοκιμάσει. Φέτος έβαλα σπορέλαιο και βγήκαν το ίδιο νόστιμα. Επίσης, τα κόβω με κουπάτ και έχω την εντύπωση πως με αυτό τον τρόπο σιροπιάζονται καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο, γιατί έτσι τα έφτιαξε η Βέφα στην εκπομπή που την είδα. Γίνονται τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 23-12-09  
    ειναι πραγματικα πολυ καλη συνταγη κι εγω αυτην κανω με τη διαφορα οτι βαζω 1 κουπα σιμιγδαλι.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    #
    Σχόλιο από v.polina, 25-12-09  
    ειναι πραγματι πολυ νοστιμα αλλα μαλλον κατι εκανα λαθος...οπως φουσκωναν η ζυμη εσπαγε,με αποτελεσμα να μην ειναι καθολου ευπαρουσιαστα...και το χρωμα τους μου βγηκε πολυ ανοιχτο!!!μηπως επειδη το μετρησα σε φλυτζανια τσαγιου και οχι σε κουπες?δεν ειναι το ιδιο?η μηπως δεν τα ζυμωσα αρκετα?σορι για τις πολλες αποριες αλλα πρωτη φορα φτιαχνω και επειδη γευστικα μου αρεσαν παρα πολυ θελω να τα ξανακανω!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-12-09  
    Η Βέφα όταν λέει κούπα, εννοεί ένα δικό της δοσομετρητή που το αγοράζεις απο τα Κ/Μ της. Έχει κάποια διαφορά με τις κούπες, τις δικές μας. Ίσως να φταίει αυτό. Εγώ το έχω αυτό και μου βγαίνουν πολύ ωραίοι εδώ και χρόνια.
    #
    Σχόλιο από sofita, 25-12-09  
    Η ζύμη έσπαγε γιατί είχε παραπάνω αλεύρι ή δεν ζυμώθηκε καλά,για το χρώμα παίζει ρόλο, το ψήσιμο και το μέλωμα..Εγώ μετράω τα υλικά με την κούπα του nes kafe.Αξίζει να την ξαναδοκιμάσεις.Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από v.polina, 25-12-09  
    θα δοκιμασω με λιγοτερο αλευρι και περισσοτερο ζυμωμα και θα επανελθω...ευχαριστω για τις συμβουλες!!!
    #
    Σχόλιο από evikop, 27-12-09  
    Σκέφτομαι να δοκιμάσω τη συνταγή αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι με διαφορετικής χωρητικότητας κούπες μπορεί να χαλάσει. Μπορεί κάποιος/α που έχει την κούπα της Βέφας να μετρήσει πόσα ml χωράει και να μου πει; Επίσης το μαγειρικό λίπος τί ακριβώς είναι και με τί μπορεί να αντικατασταθεί; Με περισσότερο λάδι ή με βούτυρο κανονικό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-12-09  
    Το μαγειρικό λίπος είναι η φυτίνη. Την κούπα της Βέφας την έχω και 1 κούπα δική της είναι περίπου 220 ml. Μπορείς να κάνεις μικροαλλαγές, διάβασε και τις παρατηρήσεις μας, πιο πάνω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-12-09  
    Δεν είναι η κούπα "της Βέφας" βρε παιδιά :) Η κούπα αυτή είναι η στάνταρ δοσομετρική κούπα. Κοιτάξτε τις "μετατροπές" που έχουμε στο site (από το Μενού Συνταγών) για να βρείτε τις αντιστοιχίες σε γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-12-09  
    Η Βέφα πλασάριζε(στις εκπομπές της)μια δοσομετρική κούπα που την πουλούσε στα Κ/Μ της (ως διαφορετική). Γιαυτό λέμε ότι έχει δική της κούπα. Τώρα αν συμπίπτει η χωρητικότητα με τις γνωστές κούπες, δεν το ξέρω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-12-09  
    Α δεν το ήξερα αυτό. Δε μιλάω βέβαια για κούπα νες καφέ, μιλάω κι εγώ για δοσομετρικές κούπες. Με αυτές μια κούπα αλεύρι είναι 140γρ και μια κούπα βούτυρο είναι 225γρ. Πιστεύω θα είναι η ίδια, γιατί και η Βέφα από τη wilton φέρνει τα πράγματά της.
    Θεωρώ πάντως πως από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις την ίδια κούπα για όλα τα υλικά, δε θα έχεις πρόβλημα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    44 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vito, 22-12-09  
    είναι πράγματι πολύ καλή η συνταγή απλά εγω τα μυρωδικά τα βάζω στο ζυμάρι πιστεύω οτι ταιριάζουν καλύτερα
    #
    Σχόλιο από dcroula, 22-12-09  
    Την ψηφίζω την συνταγή με κλειστά μάτια γιατί την κάνω εδώ και χρόνια, όπως και φέτος. Κάνω μόνο μια μικρή παραλλαγή, που την είχε προτείνει κι η ίδια σε εκπομπή της, αντί για 8 κούπες αλεύρι, βάζω 6 κούπες και 2 σιμιγδάλι ψιλό.
    #
    Σχόλιο από Billie, 22-12-09  
    Χθες έκανα τη συνταγή που βρήκα στο real food.Tην ακολούθησα κατά γράμμα και έγιναν κα τα πλη κτι κά!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Κάνω τη συνταγή της Βέφας εδώ και χρόνια. Φτιάχνω πολλές δόσεις και για το σόι, γιατί είναι όλοι ξετρελλαμένοι. Τα πέντε πηρουνάκια δεν φτάνουν για να βαθμολογήσω για όλους.
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-12-09  
    oταν λετε μαγειρικο λιπος ενοειτε φυτινη???
    #
    Σχόλιο από yumyum, 23-12-09  
    Και εγώ είμαι φάν της συνταγής μιας και την φτιάχνω χρόνια.Τέλεια και πάλι τέλεια δεν την αλάζω με καμιά.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-12-09  
    Φυτίνη εννοεί Κώστα.
    #
    Σχόλιο από sofita, 23-12-09  
    Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια!!vito η ζύμη παίρνει αρκετό άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού,αν βάλεις τα αρωματικά στο σιρόπι ίσως γίνουν πιο φίνα σε άρωμα γιατί διαλύονται καλύτερα.Kosta κι εγώ φέτος,δεν έβαλα φυτίνη,έβαλα σπορέλαιο και βγήκαν ωραιότατα για άλλη μια φορά!dkroula ευχαριστώ που απάντησες..
    #
    Σχόλιο από Frida_Kahlo, 23-12-09  
    Κάνω αυτή τη συνταγή τα 3 τελευταία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου είναι τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω δοκιμάσει. Φέτος έβαλα σπορέλαιο και βγήκαν το ίδιο νόστιμα. Επίσης, τα κόβω με κουπάτ και έχω την εντύπωση πως με αυτό τον τρόπο σιροπιάζονται καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Εγώ βάζω πάντα ελαιόλαδο, γιατί έτσι τα έφτιαξε η Βέφα στην εκπομπή που την είδα. Γίνονται τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 23-12-09  
    ειναι πραγματικα πολυ καλη συνταγη κι εγω αυτην κανω με τη διαφορα οτι βαζω 1 κουπα σιμιγδαλι.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    #
    Σχόλιο από v.polina, 25-12-09  
    ειναι πραγματι πολυ νοστιμα αλλα μαλλον κατι εκανα λαθος...οπως φουσκωναν η ζυμη εσπαγε,με αποτελεσμα να μην ειναι καθολου ευπαρουσιαστα...και το χρωμα τους μου βγηκε πολυ ανοιχτο!!!μηπως επειδη το μετρησα σε φλυτζανια τσαγιου και οχι σε κουπες?δεν ειναι το ιδιο?η μηπως δεν τα ζυμωσα αρκετα?σορι για τις πολλες αποριες αλλα πρωτη φορα φτιαχνω και επειδη γευστικα μου αρεσαν παρα πολυ θελω να τα ξανακανω!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 25-12-09  
    Η Βέφα όταν λέει κούπα, εννοεί ένα δικό της δοσομετρητή που το αγοράζεις απο τα Κ/Μ της. Έχει κάποια διαφορά με τις κούπες, τις δικές μας. Ίσως να φταίει αυτό. Εγώ το έχω αυτό και μου βγαίνουν πολύ ωραίοι εδώ και χρόνια.
    #
    Σχόλιο από sofita, 25-12-09  
    Η ζύμη έσπαγε γιατί είχε παραπάνω αλεύρι ή δεν ζυμώθηκε καλά,για το χρώμα παίζει ρόλο, το ψήσιμο και το μέλωμα..Εγώ μετράω τα υλικά με την κούπα του nes kafe.Αξίζει να την ξαναδοκιμάσεις.Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από v.polina, 25-12-09  
    θα δοκιμασω με λιγοτερο αλευρι και περισσοτερο ζυμωμα και θα επανελθω...ευχαριστω για τις συμβουλες!!!
    #
    Σχόλιο από evikop, 27-12-09  
    Σκέφτομαι να δοκιμάσω τη συνταγή αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι με διαφορετικής χωρητικότητας κούπες μπορεί να χαλάσει. Μπορεί κάποιος/α που έχει την κούπα της Βέφας να μετρήσει πόσα ml χωράει και να μου πει; Επίσης το μαγειρικό λίπος τί ακριβώς είναι και με τί μπορεί να αντικατασταθεί; Με περισσότερο λάδι ή με βούτυρο κανονικό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-12-09  
    Το μαγειρικό λίπος είναι η φυτίνη. Την κούπα της Βέφας την έχω και 1 κούπα δική της είναι περίπου 220 ml. Μπορείς να κάνεις μικροαλλαγές, διάβασε και τις παρατηρήσεις μας, πιο πάνω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-12-09  
    Δεν είναι η κούπα "της Βέφας" βρε παιδιά :) Η κούπα αυτή είναι η στάνταρ δοσομετρική κούπα. Κοιτάξτε τις "μετατροπές" που έχουμε στο site (από το Μενού Συνταγών) για να βρείτε τις αντιστοιχίες σε γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-12-09  
    Η Βέφα πλασάριζε(στις εκπομπές της)μια δοσομετρική κούπα που την πουλούσε στα Κ/Μ της (ως διαφορετική). Γιαυτό λέμε ότι έχει δική της κούπα. Τώρα αν συμπίπτει η χωρητικότητα με τις γνωστές κούπες, δεν το ξέρω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-12-09  
    Α δεν το ήξερα αυτό. Δε μιλάω βέβαια για κούπα νες καφέ, μιλάω κι εγώ για δοσομετρικές κούπες. Με αυτές μια κούπα αλεύρι είναι 140γρ και μια κούπα βούτυρο είναι 225γρ. Πιστεύω θα είναι η ίδια, γιατί και η Βέφα από τη wilton φέρνει τα πράγματά της.
    Θεωρώ πάντως πως από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις την ίδια κούπα για όλα τα υλικά, δε θα έχεις πρόβλημα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dizbina, 19-12-12  
    Κορίτσια, γειασας! Κάνω αυτή τη συνταγή κάθε χρόνο αλλά έχω ένα θέμα με το μέλωμα. Είναι δυνατόν να είναι ζεστά τα μελομακάρονα και ζεστό και το σιρόπι; Διαλύονται έτσι τα μελομακάρονα. Μέχρι τώρα τα μέλωνα στην κατσαρόλα με ζεστό σιρόπι και κρύα μελομακάρονα. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένη. Αν είναι ζεστά τα μελομακάρονα και κρύο το σιρόπι βγαίνουν καλύτερα; Και πόση ώρα τα μελώνω; Και αν τα διατηρήσω ζεστά μες στο φούρνο για να είναι ζεστά για το μέλωμα δεν θα ψη΄θούν παραπάνω από το κανονικό; Επίσηςαν είναι πολύ ανοιχτόχρωμα μετά από το 20λεπτο τα ψήνω παραπάνω; Όλα αυτά μου έχουν τύχει γι' αυτό τα ρωτάω. Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί αύριο μπαίνω στην κουζίνα! Τη συνταγή την κάνω μόνο με αλεύρι και γι' αυτήν θέλω συμβουλή.
    #
    Σχόλιο από Cashmir, 16-12-13  
    Την έκανα ήδη για δεύτερη φορά φέτος... Βγαίνουν πολύ νόστιμα και μυρωδάτα. Δεν έβαλα φυτίνη, αλλά βιτάμ και ήθελα να ρωτήσω τι λάδι χρησιμοποιείτε; Εγώ έβαλα ελαιόλαδο, αλλά μου φαίνεται ότι παραέχει έντονη γεύση για τα μελομακάρονα...

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cat71, 17-4-11  
    Γειά σας,
    έφτιαξα αυτή τη συνταγή με μια μικρή παραλλαγή, δηλαδή δεν έβαλα καθόλου βούτυρο μέσα, οι αναλογίες που χρησιμοποίησα ήταν μιάμιση λάδι, μιάμιση χυμό πορτοκαλιού, αλεύρι όσο τραβήξει για να στέκεται η ζύμη και πρόσθεσα μέσα σταφίδες και καρύδια. Επίσης δεν τα σορόπιασα καθόλου και έγιναν ωραιότατα κουλουράκια νηστίσιμα, πεντανόστιμα παρακαλώ... Δοκιμάστε τα και για αυτούς που δεν φοβούνται τις θερμίδες λιώστε κουβερτούρα και βουτήξτε τα μέσα.... θα με θυμηθείτε!!!
    #
    Σχόλιο από santorinia, 21-12-11  
    Τα φτιάχνω πολλά χρόνια και πετυχαίνουν πάντα, αλλά φέτος έγιναν καταπληκτικά. Η διαφορά ήταν ότι χρησιμοποίησα 5 κούπες αλεύρι και 2 κούπες σιμιγδάλι. Έγιναν πιο αφράτα και απορρόφησαν καλύτερα το σιρόπι.Την κανέλα [σε ξυλαράκι] και το γαρύφαλλο τα έβαλα στο σιρόπι και τα έβγαλα μόλις έβρασε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 10-1-13  
    Aυτα τα μελομακαρονα κανει η μαμα μου εδω και παρα πολλα χρονια ,απο τοτε που κυκλοφορησε το βιβλιο της Βεφας.
    Και φυσικα κανω την ιδια συνταγη,με μικρες παραλλαγες.
    Τα μυρωδικα μαζι με το αλευρι,στο ζυμαρι και αφαιρω ενα ποτηρι αλευρι και στη θεση του προσθετω ενα ποτηρι σιμιγδαλι .
    Καθε χρονο μου ζητανε τη συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 20-12-13  
    Τελεία για ακόμη μια χρονιά, δεν την αλλάζω με άλλη.Εγώ χρησιμοποίω μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο.
    Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!!!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χάστε βάρος μετά τις γιορτές
    Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλοί είναι αυτοί που ...
    Μελομακάρονο ή Κουραμπιέ;
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως αναπόσπαστο κομ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ!
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Παραδοσιακά γλυκά
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της bbessy
    Xριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Χριστουγεννιατικα
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    γιορτες
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι