κύρια φωτογραφία συνταγής Μελομακάρονα της Μαγείρισσας

Μελομακάρονα της Μαγείρισσας

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Αθηνα

Αυτά τα μελομακάρονα είναι τα καλύτερα που χω φάει ποτέ. Τραγανά και όχι νια νια απο το υπερβολικό μέλωμα. Τα κάνει η μανούλα του κολλητού μου και τώρα πια ΚΙ εγώ εδώ και 2 χρόνια. Αν θέλουμε πιο αρωματικό το μελομακάρονο βάζουμε και στο σιρόπι λίγο χυμό μανταρίνι και κανέλα (αυτοσχεδιασμός δικός μου).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 600 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό αραβοσιτέλαιο αν θέλετε να είναι πιο ελαφρια)
  2. 2 ποτήρια ζάχαρη
  3. 2-3 πορτοκάλια (χυμο περίπου 1 ποτήρι+ξύσμα)
  4. 1 γεματη κ.σ κανελλογαρύφαλλο σε σκόνη
  5. 0,5 κ.σ σόδα
  6. 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  7. αλεύρι όσο χρειαστεί
  8. 200 γρ καρύδια κοπανισμένα για πασπάλισμα
  9. ΣΙΡΟΠΙ
  10. 1 ποτήρι μέλι
  11. 1 ποτήρι ζάχαρη
  12. 3 ποτήρια νερό
  13. χυμός 2 μανταρίνια (προαιρετικό)
  14. 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη κανένα 5 λεπτο να λιώσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε το χυμο πορτοκάλι και το ξύσμα.

  3. 3

    Διαλύουμε καλά τη σόδα μέσα στο κονιάκ που αφρίζει και το ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε πάλι λιγο να γίνουν ενα όλα αυτά.

  4. 4

    Μετά βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να πλάθονται τα μελομακάρονα και να μην κολλάει η ζυμη στο χέρι.

  5. 5

    Δεν τα πλάθουμε με τις ώρες γιατί θα γίνουν πέτρα.Θέλουμε η υφή της ζύμης να έχει είναι λαδερή και μαλακή αλλά να μην κολλάει ή έχει υπερβολική λαδίλα.

  6. 6

    Τα ψήνουμε σε 180-200 για κανα 30 λεπτο. πρέπει να βγουν σαν μπισκότα σκληρά και να μη διαλύονται και το χρώμα να είναι σκούρο προς καφέ.

  7. 7

    Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολακι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν.

  8. 8

    Το μανταρίνι αν το βάλουμε στο τέλος που σβήσει η φωτιά.

  9. 9

    Το σιρόπιασμα γίνεται με κρύα μελομακάρονα τα βάζουμε στο καυτό σιρόπι και τσιτσιρίζουν που δείχνει ότ το τραβάνε μεσα τους.

  10. 10

    Εγώ για ευκολία στο ταψί που κρύωσε χύνω λίγο καυτό σιρόπι και τα αφηνω. Μετά απο λίγο επαναλαμβάνω το ίδιο.

  11. 11

    Τέλος τα γυρίζω και τούμπα να τραβήξουν ότι απέμεινε.

  12. 12

    Πασπαλίζω με το τριμένο καρύδι και σερβίρω σε πιατέλα.

Αντιδράσεις

Από

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
στις
Αθηνα
Η μαγειρική είναι αγάπη και δημιουργία. Φροντίζεις όσους αγαπάς και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.
Δες περισσότερα