Μερέντα για Berliner
Αποφάσισα να φτιάξω μια εναλακτική μερέντα για να γεμίσω τα Berliner και τα κρουασάν μέσα και έξω. Φυσικά μπορούμε να την χρησιμοπιοίσουμε και σε ότι άλλο γλυκό θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε ότι κουβερτούρα θέλουμε,είτε μάυρη ή λευκή σοκολάτα.Το ένα μπουκαλάκι εκχύλισμα βουτυροβανίλιας,μου βγαίνει 1 κουταλιά τις σούπας.
Υλικά
-
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. βούτυρο
-
1 κ.σ. εκχύλισμα βουτυροβανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και μετά αποσύρουμε από την φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βουτυροβανίλιας και σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα.
-
3
Αδείαζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες για να σφίξει.
-
4
Το βγάζουμε και το συντηρούμε σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματιού, όπως την γνωστή μερέντα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (20)