Μερέντα

Bαθμολογία: 4.7966
       
 
477 ψήφοι
mama, 23.11.07

Περιγραφή

Μερέντα πεντανόστιμη που διατηρείται στο ψυγείο όσο εσεις θέλετε!!!
Μερέντα
photo: chocochristos

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βιτάμ
  • 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη)
  • 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
Στα γρήγορα
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 μέτριο τάπερ
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(15 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12' (13 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 7' (12 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα...
  3. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ.
  4. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκανα πολλά τεστ από άλλες συνταγές μέχρι να βρώ την ωραιότερη γεύση... κατέληξα εδώ. Μπορείτε να το βάλετε στο ψωμί, στα γλυκά και για γέμιση στα κρουασάν βουτύρου που έχω εδώ, και θα με θυμηθείτε!!

Σχετικές συνταγές

    629 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-11-07  
    Εξαιρετική η συνταγή. Την έφτιαξα εχθές το βράδι. Είναι και πανεύκολη. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 23-1-08  
    Ό,τι πρέπει για κρίσεις υπογλυκαιμίας ή απλώς λιγούρας...Ωραιότατη!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 24-1-08  
    εγιναν κάτι επιχειρήσεις με τα κουτάλια της σούπας πριν ακόμη παγώσει...με τρέλα...και κορδέλα!!! Μας καταστρέφεις, στο είπα ξαδέλφη!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 25-1-08  
    Κορίτσια κουράγιο αυτό θα είναι το τελευταίο μπόλ....Απο Δευτέρα δίαιτα....
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-1-08  
    Μια ερώτηση: το διατηρούμε στο ψυγείο;;;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-1-08  
    Εγώ την έβαλα στο ψυγείο, αλλά μετά δεν αλειφόταν. Το άφησα εκτός ψυγείου, τελικά, και είναι μια χαρά. Εξάλλου νομίζω ότι και η μερέντα δεν χρειάζεται ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    mama mama mia!! πεντανόστιμη..... μου άρεσε πολύ και στέκετε μια χαρά σαν νουτέλα με λίγο φουντούκι παραπάνω.... Φάνηκε γλυκιά στον άντρα μου και έβαλα όταν έφτασε το μπωλ στη μέση και λίγη κρέμα γάλακτος .... μια χαρα ήταν κι έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    απο τη βιασύνη μου δεν ψήφισα πριν!
    #
    Σχόλιο από Erika_, 2-3-08  
    Απλα Τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 3-3-08  
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΒΑΠΟΡΕ???PLEASE ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ!!
    #
    Σχόλιο από mama, 3-3-08  
    Δεν νομίζω πως θα είναι το ίδιο καλή μου... Το Ζαχαρούχο βοηθά και στην υφή του για να το αλείψεις σε ψωμί. Νομίζω όμως πως με μια δοκιμή θα καταλάβεις ότι δεν αισθάνεσαι καθόλου την γεύση από το ζαχαρούχο.. Ούτε και μένα μου αρέσει αλλά στην Μερέντα και στην καραμέλα το τρώω ευχάριστά...Δοκίμασε και πες μας...
    #
    Σχόλιο από 2603, 15-3-08  
    ..ήρθε και η σειρά μου να γευτώ την μερέντα σου καλή μου mama.... να ΄σαι καλά... είναι "όλα τα λεφτά"!!! πάντα τέτοια!
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-6-08  
    Παιδιά είναι τρομερή...!Το φουντούκι είναι όλα τα λεφτά...Πόσο καιρό διατηρείται εκτός ψυγείου?Επειδή το γάλα εκτός ψυγείου δεν αντέχει,μην τρέχουμε στο νοσοκομείο καλοκαιριάτικα..
    #
    Σχόλιο από mama, 28-6-08  
    Είμαι σίγουρη πως με αυτή την ζέστη πρέπει να καταναλωθεί άμεσα... Εντός μία το πολύ δύο ωρών... Το χειμώνα είναι καλύτερα... εκτός εάν την ψήσεις μαζί με τσουρέκι ή κρουασάν.. ίσως τότε διατηρήσει περισσότερο...
    #
    Σχόλιο από ΣΟΥΖΗ, 29-6-08  
    Προσθεσα λιγα κομματια σοκολατα γαλακτος,αφαιρεσα λιγη αχνη ζαχαρη,αλεσα πολυ λιγο τους ξηρους καρπους και κατα τη γνωμη μου εγινε εξαιρετικη.Ευχαριστω για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από mama, 30-6-08  
    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει...
    Έκανα καμιά 10αρια μέχρι να βρω την γεύση και πέταξα αρκετές... Άξιζε τον κόπο τελικά!!!:o)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-7-08  
    Η πρώτη δόση,φαγώθηκε με το κουτάλι.Δηλαδή συγγνώμη,θα χαραμίσω αυτό το εκπληκτικό κατασκεύασμα για το ψωμί?Η δεύτερη δόση έγινε με κοπανισμένο φουντούκι ώστε να καταλαβαίνω τα κομμάτια στο στόμα και θα φαγωθεί πάλι με το κουτάλι.Θα δοκιμάσω και 50γρ λευκή σοκολάτα να δω τί θα βγεί.Εξτασιάστηκα και για όσους δεν το έχουν φτιάξει,μη σας παρασύρει το "μερέντα"...Θά'θελε η μερέντα να έχει τέτοια γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    Ήταν πολύ καλή!! Μου φάνηκε ότι καθώς πέρναγαν οι μέρες (άντεξε 4 ημέρες στο ψυγείο) έφερνε όλο και περισσότερο σε γεύση μερέντας!! Λέω την επόμενη φορά (αφού χάσουμε κάνα κιλο) να δοκιμάσω να αντικαταστήσω μέρος της κουβερτούρας με σοκολάτα με γέμιση πραλίνα, να δω τι θα βγει!!
    #
    Σχόλιο από stellapanos, 26-7-08  
    Καλησπερα και μραβοοοοοοοοοοοοοο αυτη η μερεντα ειναι κολαση και σε ευχαριστουμε οι μανουλες που μας εδωσες συνταγουλα να φιαχνουμε στα παιδακια μας μερεντουλα σπιτικη. Ο γιος μου την τιμησε οπως τις επρεπε, ευχαριστουμεε.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-7-08  
    Ευχαριστώ... πολύ χαίρομαι που άρεσε στα παιδάκια... να μην τρώνε συντηρητικά τα καημένα....:o)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Επόμενο > Τέλος >>

    482 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 27-11-07  
    Εξαιρετική η συνταγή. Την έφτιαξα εχθές το βράδι. Είναι και πανεύκολη. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 23-1-08  
    Ό,τι πρέπει για κρίσεις υπογλυκαιμίας ή απλώς λιγούρας...Ωραιότατη!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 24-1-08  
    εγιναν κάτι επιχειρήσεις με τα κουτάλια της σούπας πριν ακόμη παγώσει...με τρέλα...και κορδέλα!!! Μας καταστρέφεις, στο είπα ξαδέλφη!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 25-1-08  
    Κορίτσια κουράγιο αυτό θα είναι το τελευταίο μπόλ....Απο Δευτέρα δίαιτα....
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    απο τη βιασύνη μου δεν ψήφισα πριν!
    #
    Σχόλιο από Erika_, 2-3-08  
    Απλα Τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από 2603, 15-3-08  
    ..ήρθε και η σειρά μου να γευτώ την μερέντα σου καλή μου mama.... να ΄σαι καλά... είναι "όλα τα λεφτά"!!! πάντα τέτοια!
    #
    Σχόλιο από mama, 30-6-08  
    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει...
    Έκανα καμιά 10αρια μέχρι να βρω την γεύση και πέταξα αρκετές... Άξιζε τον κόπο τελικά!!!:o)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-7-08  
    Η πρώτη δόση,φαγώθηκε με το κουτάλι.Δηλαδή συγγνώμη,θα χαραμίσω αυτό το εκπληκτικό κατασκεύασμα για το ψωμί?Η δεύτερη δόση έγινε με κοπανισμένο φουντούκι ώστε να καταλαβαίνω τα κομμάτια στο στόμα και θα φαγωθεί πάλι με το κουτάλι.Θα δοκιμάσω και 50γρ λευκή σοκολάτα να δω τί θα βγεί.Εξτασιάστηκα και για όσους δεν το έχουν φτιάξει,μη σας παρασύρει το "μερέντα"...Θά'θελε η μερέντα να έχει τέτοια γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Marvas, 7-7-08  
    Ήταν πολύ καλή!! Μου φάνηκε ότι καθώς πέρναγαν οι μέρες (άντεξε 4 ημέρες στο ψυγείο) έφερνε όλο και περισσότερο σε γεύση μερέντας!! Λέω την επόμενη φορά (αφού χάσουμε κάνα κιλο) να δοκιμάσω να αντικαταστήσω μέρος της κουβερτούρας με σοκολάτα με γέμιση πραλίνα, να δω τι θα βγει!!
    #
    Σχόλιο από stellapanos, 26-7-08  
    Καλησπερα και μραβοοοοοοοοοοοοοο αυτη η μερεντα ειναι κολαση και σε ευχαριστουμε οι μανουλες που μας εδωσες συνταγουλα να φιαχνουμε στα παιδακια μας μερεντουλα σπιτικη. Ο γιος μου την τιμησε οπως τις επρεπε, ευχαριστουμεε.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-7-08  
    Ευχαριστώ... πολύ χαίρομαι που άρεσε στα παιδάκια... να μην τρώνε συντηρητικά τα καημένα....:o)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 23-8-08  
    Θεική, την φάγαμε με το κουτάλι, που να να περισσέψει για να βάλουμε στο ψωμάκι μας:0)Φαντάζομαι θα ταιριάζει στον κορμό σοκολάτας αντί άλλης κρέμας τι λέτε?Ευχαριστούμε πολύ mama :)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 23-8-08  
    μη το συζητάς.σε τούρτες,γλυκά ψυγείου με μπισκότα,στα πάντα.έχεις τα βαζάκια σου έτοιμα και φτιάχνεις το γλυκάκι σου σε χρόνο ρεκόρ!!δοκίμασέ το θα με θυμηθείς.και λίγο λικέρ ή κονιάκ,σουπερ η τούρτα σου !
    #
    Σχόλιο από Amanda, 25-8-08  
    Τέλεια λύση για μικρά και 'μεγάλα' παιδιά!!! :-)
    #
    Σχόλιο από tatiana7, 25-8-08  
    Δηλαδη αν δεν υπαρχει ζαχαρουχο γαλα λογω μεταναστευσης... κλαιμε;... :(
    #
    Σχόλιο από mama, 25-8-08  
    μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τον επαναπατρισμό σου...ή να σου στείλουμε μια κούτα ζαχαρούχα...:o)
    #
    Σχόλιο από liolio, 5-9-08  
    Παιδιά, τρομερή η μερέντα την έβαλα σαν γέμιση σε τάρτα σοκολάτας και ήταν απίθανη. Εκτός απο τη γεύση γλυτώνουμε και τα συντηρητικά που έχουν οι έτοιμες, τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 8-9-08  
    Τέλεια η μερέντα!! Για πολλάαααα πιρούνια και.. κουτάλια!! :p
    Έβαλα 1 1/2 κουταλιά γεμάτη κακάο και την επόμενη φορά θα βάλω 0-1 κουταλιά ζάχαρη, γιατί μου φάνηκε λίγο πιο γλυκιά απ' όσο πρέπει να είναι. Όχι ότι δεν θα φαγωθεί έτσι... :)
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από donald.duck, 13-9-08  
    mama, η συνταγή σου ήταν τέλεια! Είμαι 3 μηνών έγκυος και από τώρα ανυπομονώ να την φτιάξω στο παιδάκι μου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>

    108 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-1-08  
    Μια ερώτηση: το διατηρούμε στο ψυγείο;;;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 25-1-08  
    Εγώ την έβαλα στο ψυγείο, αλλά μετά δεν αλειφόταν. Το άφησα εκτός ψυγείου, τελικά, και είναι μια χαρά. Εξάλλου νομίζω ότι και η μερέντα δεν χρειάζεται ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 3-3-08  
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΒΑΠΟΡΕ???PLEASE ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ!!
    #
    Σχόλιο από mama, 3-3-08  
    Δεν νομίζω πως θα είναι το ίδιο καλή μου... Το Ζαχαρούχο βοηθά και στην υφή του για να το αλείψεις σε ψωμί. Νομίζω όμως πως με μια δοκιμή θα καταλάβεις ότι δεν αισθάνεσαι καθόλου την γεύση από το ζαχαρούχο.. Ούτε και μένα μου αρέσει αλλά στην Μερέντα και στην καραμέλα το τρώω ευχάριστά...Δοκίμασε και πες μας...
    #
    Σχόλιο από efouliw, 28-6-08  
    Παιδιά είναι τρομερή...!Το φουντούκι είναι όλα τα λεφτά...Πόσο καιρό διατηρείται εκτός ψυγείου?Επειδή το γάλα εκτός ψυγείου δεν αντέχει,μην τρέχουμε στο νοσοκομείο καλοκαιριάτικα..
    #
    Σχόλιο από mama, 28-6-08  
    Είμαι σίγουρη πως με αυτή την ζέστη πρέπει να καταναλωθεί άμεσα... Εντός μία το πολύ δύο ωρών... Το χειμώνα είναι καλύτερα... εκτός εάν την ψήσεις μαζί με τσουρέκι ή κρουασάν.. ίσως τότε διατηρήσει περισσότερο...
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-9-08  
    Θέλει οπωσδήποτε ψυγείο ή μπορεί να διατηρηθεί και έξω? Φοβάμαι μήπως πήξει αρκετά.
    #
    Σχόλιο από mama, 19-9-08  
    ναι καλή μου μόνο στο ψυγείο.. θα σφίξει αλλά μόλις μείνει λίγο εκτός θα επανέλθει... ευχαριστώ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από prasinomata, 11-10-08  
    Αφού βάζουμε ζαχαρούχο γάλα η ζάχαρη άχνη δεν είναι υπερβολή;
    #
    Σχόλιο από ΖΑΓΟΣ, 11-10-08  
    Γειά σας παιδιά. Ωραία συνταγή για σπιτική πραλίνα...Πώς όμως αλέθετε τα φουντούκια?Εγώ δεν μπόρεσα να τα κάνω τελείως αλοιφή.......Καμιά ιδέα???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-10-08  
    Η άχνη δεν είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μου. Τη θέλει. Όμως επειδή όλα είναι θέμα γούστου, μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς την άχνη και αν νομίζεις ότι σου είναι εντάξει, να μην την προσθέσεις. Όσο για το φουντούκι, κι εγώ ψάχνω τρόπο να το αλέσω τελείως. Διάβασα πως γίνεται πάστα εάν το τρίψεις μαζί με λάδι. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, μα θα το δοκιμάσω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 16-10-08  
    Είναι ανάγκη να βάλω και εξτρα ζάχαρη άχνη; Το ζαχαρούχο γάλα από μόνο του δεν περιέχει πολλή ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από giami giami, 9-11-08  
    τελεια ειναι η μερεντα, μπραβο για τη συνταγη σου μαμα.
    αρχικα η πρωτη που εκανα ειχε μεσα κομματια φουντουκιου, σαν ferrero. Με τη δευτερη προσπαθεια,τα φουντουκια τα αλεσα για αρκετη ωρα και εγιναν πολτος-υγρο αντι για σκονη. Νομιζω οτι ηταν πολυ καλυτερο το αποτελεσμα!!!
    Επειδη ειμαι ασχετη, μηπως τα φουντουκια που πηρα ειχαν περισσοτερη υγρασια και για αυτο αντι για πουδρα γινοντουσαν πολτος;
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 17-11-08  
    Mama καλημέρα , θα ηθελα να σε ρωτησω , απο την στιγμη που θα μπει σε αποστειτωμενο βαζο η μερέντα , πόσες μέρες μπορεί να μεινει εκτός ψυγείου ;
    (χωρίς να ανοιχτεί εννοείτε)
    επισης που θα μπορουσα να προμηθευτώ βαζάκια ;
    ευχαριστω - συγνωμη αν εχεις ηδη απαντησει σε αυτες τις ερωτησεις ...
    #
    Σχόλιο από mama, 17-11-08  
    Αφροδίτη δεν ξέρω ακριβώς..
    Δεν είναι όπως τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες.. Είναι συνταγή με γάλα και νομίζω πως μέσα σε 4-5 μέρες πρέπει να καταναλωθεί. Τώρα βέβαια δεν ξέρω για την κατάψυξη?? Εκεί μπορεί να διαρκεί διότι και ο κορμός με τα μπισκότα που η κρέμα έχει περίπου τα ίδια υλικά, μπαίνει κατάψυξη... Τι να σου πω.. Δεν είμαι σίγουρη...
    #
    Σχόλιο από roulaan, 17-11-08  
    Να απαντησω εγω αντι για την mama που το εκανα κιολας?Εφτιαξα το καλοκαιρι 5 βαζακια (που ακολουθησα τις οδηγιες αποστειρωσης του site) και τα εβαλα στην καταψυξη.Ειχα ολο το μηνα στις διακοπες για τα πρωινα μας.Εβγαζα απλως 2-3 ωρες το βαζακι να ξεπαγωσει και μετα το φυλαγα στην ψυξη.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 17-11-08  
    Μαμα & Ρουλα σας ευχαριστώ πολυ , προσφέρθηκα να φτιάξω μερέντα για μια εκδήλωση Bazzar που θα γίνει στην πόλη μου ... θα πρέπει να μεινει εκτός ψυγειου για 2 μέρες ... θα το δοκιμάσω θα φτιαξω το απογευμα και θα αφήσω ενα μικρο βαζάκι εκτός ψυγείου ... Βαζάκια που θα μπορούσα να βρώ ; για να ειναι όλα ιδια εννοώ , μήπως ξέρετε ;
    ευχαριστώ κ πάλι! :-)
    #
    Σχόλιο από aggelina, 8-12-08  
    Ειναι πολυ ωραια σε σχεση με αυτεσ που εχω δοκιμασει,αλλα μου βγενει λιγο σφιχτι.θα μπορουσε να γινει πιο κρεμωδες?
    #
    Σχόλιο από mama, 8-12-08  
    Χμμμ.. αν έβαζες λίγη κρέμα γάλακτος όπως έκανε η Evdoba?? Δοκίμασε το... Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη λύση...:o)
    #
    Σχόλιο από blueangel, 15-12-08  
    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,αφού πήξει την βγάζουμε απο το ψυγείο ή όχι;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-2-08  
    mama mama mia!! πεντανόστιμη..... μου άρεσε πολύ και στέκετε μια χαρά σαν νουτέλα με λίγο φουντούκι παραπάνω.... Φάνηκε γλυκιά στον άντρα μου και έβαλα όταν έφτασε το μπωλ στη μέση και λίγη κρέμα γάλακτος .... μια χαρα ήταν κι έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΥΖΗ, 29-6-08  
    Προσθεσα λιγα κομματια σοκολατα γαλακτος,αφαιρεσα λιγη αχνη ζαχαρη,αλεσα πολυ λιγο τους ξηρους καρπους και κατα τη γνωμη μου εγινε εξαιρετικη.Ευχαριστω για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από mirella, 13-9-08  
    Χρόνια τώρα έβλεπα μα θαυμασμό μητέρα φίλης μου που έφτιαχνε σπιτική μερέντα !!! Τώρα την έφτιαξα και εγω και ξετρελλάθηκα. Είναι επίσης καλή και με χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης !! κόλαση πάνω σε παγωτο βανίλια και μέσα σε κρέπες. Ευχαριστώ για τις ωραίες ιδέες σας !
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 26-9-08  
    δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη με πρόσθετη πυκτίνη και πες μου ή καλύτερα αυτό ου λέγει η Sitro κάνε μία δόση "πέτρα" εντελώς που θα χρησιμοποιείς μόνον στις κρέπες σου.Αν σε χαλάει η γλύκα της μερέντας αντικατάτησε μέρος ζαχαρούζου με κοινό εβαπορέ.Προτείνω ακόμη αντί για κακάο να βάλεις καφέ (νες)mama μη με πνίξεις,έχω κάνει σχεδόν τα πάντα στη μερέντα σου-πολλά βασανιστήρια-δεν μου αρέσουν τα γλυκά και με αυτή τη συνταγή έχω ξετρελαθεί.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-9-08  
    Πιπή σε τι αναλογία ο καφές? το δοκίμασες? 4κσ καφέ... μην πάθει καμιά υστερία...για πες? πόσο... και τι καφέ?
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 26-9-08  
    2 γερές κ.σ. και μιά κοφτή.σκοτώνει με λευκή σολολάτα.σκοτώνει όμως.το όνειρο είναι να φτιάξεις ένα παντεσπάνι με νες καφέ (πάντα αυτόν εννοώ) και να βάλεις παντεσπάνι-mamομερέντα(με λευκή όμως σοκολάτα και καφέ)και από πάνω να τρίψεις μπισκοτάκια αμυγδάλου με αμαρρέτο....κόλασηηηηηηη
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-10-08  
    τοσα σχολια,δεν γινοταν παρα να την φτιαξω τις εκανα βεβαια τις αλαγες μου,mama ξερεις τωρα ολοι βαζουμε παντα λιγο το χερακι μας.εβαλα γαλακτος σοκολατα,μια κουβερτουρα,βουτυρο,ενα ζαχαρουχο,το κακαο και τα φουντουκια δεν εβαλα επιπλεον ζαχαρη,περιμενουμε να κρυωσει τελειως να την τσακισουμε!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-11-08  
    Έκανα διάφορες δοκιμές και έχω να προτείνω το εξής εάν θέλετε να μην έχει κομματάκια φουντούκι η μερέντα σας: Τα φουντούκια λιώνουν πολύ καλά εάν τα βάλετε στο μούλτι με λάδι. Οπότε στη συγκεκριμένη συνταγή θα πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές. Να λιώσετε σκέτο το βιτάμ και να χτυπήσετε στο μούλτι τα φουντούκια με το λιωμένο βιτάμ. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε να χτυπάτε στο μούλτι προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι βγαίνει ένα πολύ λείο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από claire1978, 14-11-08  
    dokimaste anti gia kouvertoura(tin kanei polu pikri)sokolata galaktos kai 2 koutalies kakao.Episis ta fountoukia na einai alesmena polu kala gia na min iparxoun kommatia mesa.
    #
    Σχόλιο από flo, 4-2-09  
    τι να πω , οπλος τελεια αν και δεν εβαλα φουντουκια ,και αντι κακαο και ζαχαρη αχνι εβαλα ροφιμα σοκολατας και παλι τελεια ηταν 2 βαζα τσακισα μπραβο μπραβο
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 7-2-09  
    Να προτείνω παραλλαγή: σοκολάτα γάλακτος + λίιγο σοκολατούχο γάλα + ένα κουταλάκι γλυκόζη + μία γερή κουταλιά σούπας φιστικοβούτυρο (smooth) + μία κουταλιά ρόφημα σοκολάτας. Αραιώνουμε κατά βούληση με εβαπορέ. Για όσους αρέσκονται στο φιστικοβούτυρο. Στο ψυγείο δεν παγώνει τελειώς, γίνεται όπως η μερέντα στο ψυγείο. Αν αλλάξουμε την γάλακτος με κουβερτούρα, το αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο "ενήλικο". Mama, κάποια στιγμή που θα βρεθώ με τα υλικά (σπανίως αγοράζω ζαχαρούχο και γι' αυτό δεν την έχω κάνει), θα δώσω και βαθμολογία!!
    #
    Σχόλιο από mama, 8-3-09  
    Σήμερα την δοκίμασα με τριμμένο καρύδι... Δεν έχω λόγια όπως και να την κάνω είναι ΘΕΑ παιδί μου....
    #
    Σχόλιο από ktp, 27-4-09  
    Τέλεια συνταγή!!! Σαν παραλλαγή έβαλα φυστίκια αντί για φουντούκια και έγινέ απίστευτη!!! Και ενω την έβαλα σε ένα αεροστεγές βάζο για να την φυλάξω (και καλά..) την έφαγα όλη μόνη μου με το κουταλάκι εντός του 24ωρου...
    #
    Σχόλιο από SNOUPAKI, 14-6-09  
    Ουαουυυυυυυυυυυ....!!!!!!!!!\r\nMama εισαι super!!!! Εκανα χθες την συνταγη σου σε διπλη δοση και μου βγηκαν 2 τεραστια βαζα μερεντα :)...ηταν τοσο τελεια που φαγαμε και τα δυο μεσα σε 2 μερες και εφτιαξα ακομα ενα βαζο για το αγορι μου :)..(η μαμα του μετα απο αυτο σιγουρα θα με λατρεψει)!!!!!!Την συνταγη σου τιν εκανα σε 2 διαφορετικες παραλλαγες..στιν πρωτη αλεσα πολυ το φουντουκι στο blender και σχεδον δεν το καταλαβαινες παρα μονο στην γευση..στην δευτερη αλεσα ελαφρα το φουντουκι και το ενιωθεσ στο στομα..μπορω να πω οτι μου βγηκε καλυτερη απο την πρωτη φορα..:)..εβαλα και καποια ολοκληρα φουντουκια μεσα στο βαζο και εδειχνε και ομορφοτερο αισθητικα!!!Πραγματικα αν μπορουσα θα σου εβαζα και 10 πηρουνακια!!!!!!!!!!! Εισαι τελεια...περιμενω και αλλες τετοιες απιθανες συνταγες!!!!!!!!!!! (Επειδη παντα γραφω με greekglish και σε αυτο το site απαγορευονται θελω να ζητησω συγνωμη σε οσους διαβασαν τα ορθογραφικα μου λαθακια....sorry παιδια...:( ... :)...:P )
    #
    Σχόλιο από john the chef, 28-7-09  
    Εγώ την έφτιαξα με λιγότερο από 100 γρ. βιτάμ και 1 κ.σ. ζάχαρη και έγινε πολυ καλή.Έτσι είναι και πιό lite!!!:)(:
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 23-9-09  
    προφανώς η lacta είναι πιο γλυκιά sitronella! Ωστόσο με 200γρ βούτυρο, extra 1/3 κούπα εβαπορέ, 1,5 κούπα φουντουκι κ τη λατρεμένη lacta (κακάο και ζαχαρούχο κανονικά)έφτιαξα.......NUTELLA!!!!!!!!!!!! Αλλάζω και τη βαθμολογία μου! Ευχαριστώ mama! Προτείνω να τη δοκιμάσετε άμεσα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-9-09  
    Νουτέλα ε;;;; Τότε θα τη δοκιμάσω και έτσι σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 23-9-09  
    sitronella ξέχασα να πω ότι αντι για βουτυρο έβαλα βιτάμ light και έτσι απέκτησε κ τη σωστή υφή.
    #
    Σχόλιο από kellaki, 17-11-09  
    αρκετα καλη!εμενα η μαμα μου βαζει1 κουτι ζαχαρουχο,4 ασπραδια,1 βιταμ,και 1/2πακ.κακαο.χτυπαμε βουτηρο&ασπραδια,& μετα τα υπολοιπα αλλα στο τελος το κακαο.δεν μπαινει ζαχαρη & ετσι κραταει τη γλυκα απο το γαλα& δεν σε λιγωνει!
    #
    Σχόλιο από HEMMA, 28-11-09  
    ΥΠΕΡΟΧΗ...εγω απλά έβαλα βιτάμ λάιτ και ζαχαρίνη αντι της κανονικής(ότι μπορώ να γλιτώσω από θερμίδες).Εύκολη συνταγή και απλά υπέροχη.Μπράβο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΣΟΚΟΛΑ....
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    ΠΡΩΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της lena 2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 128 αγαπημένων συνταγών, του/της evakimou