κύρια φωτογραφία συνταγής Μεσογειακή Ομελέτα Φούρνου
machi
machi @cook_8454336

Ομελέτα στο φούρνο γρήγορη και γευστική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να υπολογίσετε το μέγεθος του ταψιού/πυρέξ που θα βάλετε την ομελέτα να σκέφτεστε ότι άψητη πρέπει να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Εγώ τη βάζω σε οβάλ πυρέξ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
  2. 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
  3. 1 πατάτα μεγάλη
  4. 2 μετριες ντομάτες
  5. 250 γρ. τυρί φέτα
  6. λίγος μαϊντανός
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. ρίγανη
  10. ελαιόλαδο
  11. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε και κόβετε την πατάτα σε φετούλες λεπτές και τις τηγανίζετε.

  2. 2

    Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανο, τις πιπεριές,1 κουταλιά ελαιόλαδο, την 1 ντομάτα που την έχετε ψιλοκόψει και τις τηγανισμένες πατάτες.

  3. 3

    Χτυπάτε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και τα ενώνετε με το μείγμα των κρόκων ανακατευοντας ελαφρά.

  4. 4

    Σε μέτριο ταψί ή πυρέξ βάζετε λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και βάζετε το μείγμα των αυγών.

  5. 5

    Από πάνω ρίχνετε την φέτα θρυματισμένη, μπολικη ξερή ρίγανη, την άλλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και λίγο ελαιόλαδο.

  6. 6

    Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για είκοσι λεπτά. Γυρίζετε το φούρνο στις κάτω αντιστάσεις και ψήνετε για αλλα πέντε λεπτά. Βαζετε το φούρνο στους 210 βαθμούς και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά.

  7. 7

    Σερβίρετε ζεστή! Καλή Όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

dcroula
dcroula @Roula1505
Νόστιμη ομελέτα.\nΤο μόνο μείον που βρήκα ήταν ότι λερώνεις πολλά σκεύη για να φτιάξεις....μια ομελέτα.

Από

machi
machi @cook_8454336
στις