Μεσογειακή πίτσα του πεντάλεπτου

Bαθμολογία: 4.5333
       
 
15 ψήφοι
Ρηνιώ, 10.10.09

Περιγραφή

Ατομική "πίτσα" με υλικά που έχουμε συνήθως πρόχειρα, πανεύκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη!

Μεσογειακή πίτσα του πεντάλεπτου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πίτα για σουβλάκι
  • 1/2 ντομάτα
  • 20-50 γραμμάρια φέτα
  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • ρίγανη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Ντομάτες
Σερβίρει: 1 άτομο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπαγώνουμε μια πίτα για σουβλάκι (υπάρχουν συσκευασίες κατεψυγμένες στα σούπερ μάρκετ) και καλύπτουμε την επιφάνειά της με τη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε το τυρί από πάνω. Περιχύνουμε το λάδι κατά τόπους και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  2. Ψήνουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο στη σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου ή όσο θέλουμε να ξεροψηθεί.
  3. Προσοχή να μη στεγνώσει η πίτα. Ίσως την ψήσετε περισσότερο απλά εγώ την προτιμώ μισοψημένη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι κάτι σαν βάση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ανάλογα και με τα γούστα σας αλλά και τα υλικά σας (πχ. ταιριάζει ελιά ή και λουκάνικο ακόμα).

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kostas, 13-10-09  
    γινετε παρα πολυ στεγνη και σκληρη με την πιτα για σουβλακι,και μονο με ντοματες και φετα,την ειχα φαει σε εναν φιλο,υπαρχουν παρα πολες και ευκολες συνταγες για ζυμη πιτσας.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-10-09  
    kosta, θα διαφωνήσω. Συνήθιζα να φτιάχνω συχνά ατομικές πίτσες με πίτες. Αν λοιπόν βάλεις ελάχιστο ελαιόλαδο και προσέξεις και το χρόνο ψησίματος, η πιτούλα γίνεται μαλακή και ζουμερή! Οπότε νομίζω ότι ο φίλος σου δεν το πέτυχε, και όχι η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 13-10-09  
    Κώστα καλησπέρα, εγώ το τρώω χρόνια απ'τη μαμά μου σε διάφορες παραλλαγές και τα υλικά που γράφω τα προτιμώ εγώ προσωπικά για ελαφρύ δείπνο. Τώρα σχετικά με το πόσο σκληρό βγαίνει, έχω να πω πως με 10 λεπτάκια στους 180 και με τα ζουμάκια της ντομάτας και το ελάχιστο λάδι που λέει κι η Ναυσικά, δεν το βρίσκω καθόλου σκληρό. Αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά, αν δε σου αρέσει είναι σεβαστό :)
    Ναυσικά σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 14-10-09  
    Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση. Γίνεται μια χαρά και σκεπαστή στην τοστιέρα. Πίτα, υλικά κατά βούλησιν, πίτα.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 14-10-09  
    Πέντε πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη! Φτιάχνω έτσι πίτα-πίτσα εδώ και χρόνια για ένα ελαφρύ δείπνο. Γίνεται τέλεια και με κρεμμύδια σε φετούλες, λίγη ριγανούλα και πιπεριές φλωρίνης. Για να μην στεγνώνει προτιμώ τις πίτες που είναι απλές ψημένες (όχι κατεψυγμένες) και προσέχω το χρόνο ψησίματος, μολις λιώσουν τα τυριά είναι έτοιμη!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-10-09  
    Ωραίες ιδέες κορίτσια! Όπως είπα αυτό που προτείνω είναι μόνο μία από τις άπειρες ιδέες που εμπνέει αυτή η βάση! Θα δοκιμάσω και τις δικές σας προτάσεις! Σας ευχαριστώ για τη βαθμολογία :):)
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 14-10-09  
    και εγώ την έχω φτιάξει πολλές φορές...είναι τέλεια λύση για γρήγορα...φτιάχνω και μία σαλτσούλα με κέτσαπ,λίγο ξύδι και ρίγανη και την στρώνω στην πιτούλα αφού την λαδώσω και έτσι είναι ακόμα πιο νόστιμη η πίτσα και πιο ζουμερή...και πάνω βάζω τα πάντα!χαχα..μανιτάρια,πιπεριές,κρεμμυδάκια,ελίτσες....όσο χωράει....χιχιχι
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 15-10-09  
    Μου αρέσει πολύ αυτή η γρήγορη πιτσούλα και την κάνω αρκετό καιρό!Ανακατεύω κέτσαπ με μουστάρδα και βασιλικό,βάζω ζαμπον τυρί που λιώνει,πιπεριά και στο τέλος ντομάτα σε λεπτές φέτες και ρίγανη για να μην στεγνώνει και είναι σκέτη μούρλια!Ο καθένας μπορεί να βάλει στη πίτσα ότι θέλει ανάλογα τα γούστα του!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-10-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις ιδέες! Θα τις δοκιμάσω όλες με τον καιρό, δεν υπάρχει αμφιβολία!
    Δοκιμάστε και τη...μεσογειακή εκδοχή μου, είναι αρκετά νόστιμη :)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-1-10  
    Το δοκίμασα πρόσφατα με τους εξής συνδυασμούς: γαλοπούλα-γκούντα, ελιές-πιπεριά καυτερή-ντομάτα. Τέλειααα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 27-4-10  
    Την έκανα σήμερα με μανιτάρια, πιπεριά και τυρί! Μιαμμμ!
    #
    Σχόλιο από totoula, 22-11-10  
    μιαμ, μιαμ και ειμαι στο γραφειο κ πειναω...!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 13-2-11  
    ετσι τα κανω και εγω! πεντανοστιμα!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 1-5-11  
    τέλειες γίνονται!!!έτσι τις κάνω και εγώ γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή!!!βάζω και κασέρακι που λιώνει και πιπερίτσες και ελιές !!souper!!!αν και μόλις έφαγα μια μου τρέχουν πάλι τα σάλια !!μάλλον θα κάνω όμως τώρα την γλυκιά εκδοχή με βουτυράκι και μέλι !!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 24-1-13  
    Τέλεια ιδέα! Τις κάναμε χθες και ήταν ότι έπρεπε για ένα πρόχειρο βραδινό σνακ! Ταιριάζει πολύ και το καλαμπόκι!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 2-2-13  
    #
    Σχόλιο από nanat, 6-3-13  
    Μπραβο! Πολυ καλη ιδεα! Τερμα το πλασιμο και τα ζυμαρια..!!
    #
    Σχόλιο από annak1, 5-8-13  
    Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.Εγώ προσθεσα και πιπεριά.Την επόμενη φορα θα βάλω κρεμμυδι και ελιές για πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από july88, 22-10-13  
    Noστιμότατη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από olgaki21, 21-7-14  
    Συγχαρητήρια για την ιδέα σου!τις έφτιαξα για τη γιορτή μου, έγιναν πεντανόστιμες και όλοι ενθουσιάστηκαν!Σ' ευχαριστώ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kostas, 13-10-09  
    γινετε παρα πολυ στεγνη και σκληρη με την πιτα για σουβλακι,και μονο με ντοματες και φετα,την ειχα φαει σε εναν φιλο,υπαρχουν παρα πολες και ευκολες συνταγες για ζυμη πιτσας.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-10-09  
    kosta, θα διαφωνήσω. Συνήθιζα να φτιάχνω συχνά ατομικές πίτσες με πίτες. Αν λοιπόν βάλεις ελάχιστο ελαιόλαδο και προσέξεις και το χρόνο ψησίματος, η πιτούλα γίνεται μαλακή και ζουμερή! Οπότε νομίζω ότι ο φίλος σου δεν το πέτυχε, και όχι η συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 13-10-09  
    Κώστα καλησπέρα, εγώ το τρώω χρόνια απ'τη μαμά μου σε διάφορες παραλλαγές και τα υλικά που γράφω τα προτιμώ εγώ προσωπικά για ελαφρύ δείπνο. Τώρα σχετικά με το πόσο σκληρό βγαίνει, έχω να πω πως με 10 λεπτάκια στους 180 και με τα ζουμάκια της ντομάτας και το ελάχιστο λάδι που λέει κι η Ναυσικά, δεν το βρίσκω καθόλου σκληρό. Αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά, αν δε σου αρέσει είναι σεβαστό :)
    Ναυσικά σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη!
    #
    Σχόλιο από elenavan, 14-10-09  
    Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση. Γίνεται μια χαρά και σκεπαστή στην τοστιέρα. Πίτα, υλικά κατά βούλησιν, πίτα.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 14-10-09  
    Πέντε πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη! Φτιάχνω έτσι πίτα-πίτσα εδώ και χρόνια για ένα ελαφρύ δείπνο. Γίνεται τέλεια και με κρεμμύδια σε φετούλες, λίγη ριγανούλα και πιπεριές φλωρίνης. Για να μην στεγνώνει προτιμώ τις πίτες που είναι απλές ψημένες (όχι κατεψυγμένες) και προσέχω το χρόνο ψησίματος, μολις λιώσουν τα τυριά είναι έτοιμη!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-10-09  
    Ωραίες ιδέες κορίτσια! Όπως είπα αυτό που προτείνω είναι μόνο μία από τις άπειρες ιδέες που εμπνέει αυτή η βάση! Θα δοκιμάσω και τις δικές σας προτάσεις! Σας ευχαριστώ για τη βαθμολογία :):)
    #
    Σχόλιο από ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ, 14-10-09  
    και εγώ την έχω φτιάξει πολλές φορές...είναι τέλεια λύση για γρήγορα...φτιάχνω και μία σαλτσούλα με κέτσαπ,λίγο ξύδι και ρίγανη και την στρώνω στην πιτούλα αφού την λαδώσω και έτσι είναι ακόμα πιο νόστιμη η πίτσα και πιο ζουμερή...και πάνω βάζω τα πάντα!χαχα..μανιτάρια,πιπεριές,κρεμμυδάκια,ελίτσες....όσο χωράει....χιχιχι
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 15-10-09  
    Μου αρέσει πολύ αυτή η γρήγορη πιτσούλα και την κάνω αρκετό καιρό!Ανακατεύω κέτσαπ με μουστάρδα και βασιλικό,βάζω ζαμπον τυρί που λιώνει,πιπεριά και στο τέλος ντομάτα σε λεπτές φέτες και ρίγανη για να μην στεγνώνει και είναι σκέτη μούρλια!Ο καθένας μπορεί να βάλει στη πίτσα ότι θέλει ανάλογα τα γούστα του!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 15-10-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις ιδέες! Θα τις δοκιμάσω όλες με τον καιρό, δεν υπάρχει αμφιβολία!
    Δοκιμάστε και τη...μεσογειακή εκδοχή μου, είναι αρκετά νόστιμη :)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 16-1-10  
    Το δοκίμασα πρόσφατα με τους εξής συνδυασμούς: γαλοπούλα-γκούντα, ελιές-πιπεριά καυτερή-ντομάτα. Τέλειααα!
    #
    Σχόλιο από totoula, 22-11-10  
    μιαμ, μιαμ και ειμαι στο γραφειο κ πειναω...!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 13-2-11  
    ετσι τα κανω και εγω! πεντανοστιμα!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 1-5-11  
    τέλειες γίνονται!!!έτσι τις κάνω και εγώ γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή!!!βάζω και κασέρακι που λιώνει και πιπερίτσες και ελιές !!souper!!!αν και μόλις έφαγα μια μου τρέχουν πάλι τα σάλια !!μάλλον θα κάνω όμως τώρα την γλυκιά εκδοχή με βουτυράκι και μέλι !!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 24-1-13  
    Τέλεια ιδέα! Τις κάναμε χθες και ήταν ότι έπρεπε για ένα πρόχειρο βραδινό σνακ! Ταιριάζει πολύ και το καλαμπόκι!
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 2-2-13  
    #
    Σχόλιο από nanat, 6-3-13  
    Μπραβο! Πολυ καλη ιδεα! Τερμα το πλασιμο και τα ζυμαρια..!!
    #
    Σχόλιο από annak1, 5-8-13  
    Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.Εγώ προσθεσα και πιπεριά.Την επόμενη φορα θα βάλω κρεμμυδι και ελιές για πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από july88, 22-10-13  
    Noστιμότατη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από olgaki21, 21-7-14  
    Συγχαρητήρια για την ιδέα σου!τις έφτιαξα για τη γιορτή μου, έγιναν πεντανόστιμες και όλοι ενθουσιάστηκαν!Σ' ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από somi085, 21-10-14  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 27-4-10  
    Την έκανα σήμερα με μανιτάρια, πιπεριά και τυρί! Μιαμμμ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Dikaia
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Ψωμι Ζυμες
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της λαλαλαλα
    ΠΙΤΣΕΣ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της G B