Μετατρέπω το τσέρκι σε φόρμα για κέικ
Το τσέρκι το χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα μόνο για να φτιάχνω τούρτες. Χρειάστηκε όμως να ψήσω ένα κέικ μικρότερο από το μέγεθος ταψιού που έχω. Βρε πώς το είχε δείξει ο... Παρλιάρος;;; Μια μικρή αναζήτηση στο ιντερνετ και να γιατί με ένα τσέρκι γλιτώνεις από έναν σκασμό ταψιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Παρλιάρος έβαζε μόνο αλουμινόχαρτο, εγώ επειδή τόσα ακούμε, προτίμησα να βάλω και λαδόκολλα στον πάτο ώστε να μην ψηθεί το κέικ πάνω στην λαδόκολλα. Σε κάποια σημεία που το αλουμινόχαρτο δεν εφαπτόταν καλά στο τσέρκι, το μείγμα του κέικ είχε τάσεις διαφυγής. Αν το μείγμα σας είναι σχετικά πηχτό και έχετε δώσει ύψος στο αλουμινόχαρτο, δεν κινδυνεύετε. Δεν θα το επιχειρούσα όμως με πολύ υγρό μείγμα κέικ, είμαι σίγουρη ότι δεν θα προλάβαινε καν να φτάσει στον φούρνο!
Υλικά
-
λαμαρίνα φούρνου
-
τσέρκι ρυθμιζόμενο
-
λαδόκολλα
-
αλουμινόχαρτο
-
μολύβι
-
ψαλίδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνω την πιο ρηχή λαμαρίνα του φούρνου ή ένα ίσιο ταψί για μπισκότα.
-
2
Βάζω πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
-
3
Και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
-
4
Τοποθετήστε το τσέρκι πάνω στην λαδόκολλα
-
5
Και κόψτε την λαδόκολλα τόσο ώστε να καλύπτει μόνο τον πάτο.
-
6
Τσαλακώστε το αλουμινόχαρτο γύρω από το τσέρκι, δίνοντας του λίγο ύψος (σε περίπτωση που πάει να μας ξεχυλήσει το μείγμα).
-
7
Φροντίστε το αλουμινόχαρτο να εφάπτεται όσο το δυνατό πιο καλά στο τσέρκι. Έτοιμη η φόρμα για να την γεμίσετε με το κέικ σας!
Σχόλια (9)