Μεθυσμένα καλτσούνια
Αυτη η συνταγη ειναι κανονικα συνταγη για νηστισημα κουλουρακια αλλα καναμε με την πεθερα μου μια μικρη μετατροπη και τη χρησιμοποιησαμε για καλτσουνια το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αχνη στη ζυμη εξαρταται απο το ποσο γλυκεια τη θελουμε. Τα πασπαλιζουμε με την αχνη αφου τα βγαλουμε και κρυωσουν 5 λεπτα για να κολλησει η αχνη
Υλικά
-
2 ποτηρια σπορελαιο
-
1 ποτηρι ρετσινα
-
1 ποτηρι ζαχαρη αχνη
-
περιπου 3 πακετα φαριναπ
-
για τη γεμιση
-
1 kg μηλα
-
4 κουτ. σουπας βουτυρο
-
λιγη κανελα τριμμενη για αρωμα
-
2 κουτ σουπας καστανη ζαχαρη
-
αχνη για πασπαλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινιζουμε το αλευρι
-
2
Χτυπαμε καλα το λαδι με την αχνη
-
3
Προσθετουμε το κρασι και ανακατεουμε καλα
-
4
Προσθετουμε το αλευρι τοσο οσο να γινει μια ικανοποιητικη ζυμη ουτε μαλακη ουτε πολυ σκληρη
-
5
Την αφηνουμε να ξεκουραστει
-
6
Σωταρουμε στο βουτυρο τα μηλα
-
7
Ριχνουμε τη ζαχαρη να καραμελωσουν και στο τελος ριχνουμε την κανελα
-
8
Ανοιγουμε τα καλτσουνια με κουπατ και τα γεμιζουμε
-
9
Τα ψηνουμε σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 βαθμους
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια