Μεθυσμένα καλτσούνια

Περιγραφή

Αυτη η συνταγη ειναι κανονικα συνταγη για νηστισημα κουλουρακια αλλα καναμε με την πεθερα μου μια μικρη μετατροπη και τη χρησιμοποιησαμε για καλτσουνια το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο!


Συνταγή από:

ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ

12 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτηρια σπορελαιο
  • 1 ποτηρι ρετσινα
  • 1 ποτηρι ζαχαρη αχνη
  • περιπου 3 πακετα φαριναπ

για τη γεμιση

  • 1 kg μηλα
  • 4 κουτ. σουπας βουτυρο
  • λιγη κανελα τριμμενη για αρωμα
  • 2 κουτ σουπας καστανη ζαχαρη
  • αχνη για πασπαλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μήλα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινιζουμε το αλευρι
  2. Χτυπαμε καλα το λαδι με την αχνη
  3. Προσθετουμε το κρασι και ανακατεουμε καλα
  4. Προσθετουμε το αλευρι τοσο οσο να γινει μια ικανοποιητικη ζυμη ουτε μαλακη ουτε πολυ σκληρη
  5. Την αφηνουμε να ξεκουραστει
  6. Σωταρουμε στο βουτυρο τα μηλα
  7. Ριχνουμε τη ζαχαρη να καραμελωσουν και στο τελος ριχνουμε την κανελα
  8. Ανοιγουμε τα καλτσουνια με κουπατ και τα γεμιζουμε
  9. Τα ψηνουμε σε λαδοκολλα στον αερα στους 180 βαθμους

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αχνη στη ζυμη εξαρταται απο το ποσο γλυκεια τη θελουμε. Τα πασπαλιζουμε με την αχνη αφου τα βγαλουμε και κρυωσουν 5 λεπτα για να κολλησει η αχνη

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas