Μεθυσμένα λουκάνικα μόσχου με πιπεριές
Μεζεδάκι ή κυρίως πιάτο με πουρέ ή ρυζάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πόσο κρασί θα βάλουμε εξαρτάται από το αν βάλαμε φρέσκια τομάτα ή συμπυκνωμένο χυμό. Ουσιαστικά υπολογίζουμε τόσο, ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό.Ο μαϊντανός πηγαίνει αρκετά, εμείς προτιμούμε να μη προσθέτουμε. Είναι ακόμη καλύτερο ξαναζεσταμένο την επόμενη ημέρα.
Υλικά
-
5 πράσινες πιπερίες
-
1 πορτοκαλί πιπεριά
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
σκόρδο κατά το δοκούν
-
1 κ.σ. πελτέ
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
-
μπαχάρι κατά το δοκούν
-
κόκκινο κρασί αρκετό
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ευρύχωρο σκεύος.
-
2
Μαλακώνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
-
3
Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλους κύβους.
-
4
Αμέσως προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ανακατεύοντας ως να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
-
5
Προσθέτουμε την πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μεγάλους κύβους.
-
6
Σβήνουμε με αρκετό κρασί.
-
7
Προσθέτουμε τη τομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
-
8
Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε ως να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια