Μεθυσμένες χοιρινές με ρύζι
Μπριζόλες μαριναρισμένες σε συνδυασμό μπαχαρικών, κρεμμύδια και μανιτάρια τελειωμένες με κρασί! Συνοδευόμενες από πολύχρωμο ρύζι
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ρύζι ρίξτε και λίγο κάρυ αν σας αρέσει κίτρινο
Υλικά
-
2 μέτριες χοιρινές μπριζόλες
-
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
150 γρ. μανιτάρια κομμένα (κονσέρβα)
-
λευκό κρασι
-
γλυκειά πάπρικα
-
μοσχοκάρυδο
-
ελαιολαδο
-
ρίγανη
-
Για το ρύζι
-
1 1/2 κούπα ρύζι
-
2 κούπες νερό
-
2 κούπες ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 κουταλιά γεύση ( κύβοι σε σκόνη)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο και την σκόνη. Ακολούθως το ρύζι και τα λαχανικά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας που και που.
-
2
4-5 ώρες πριν να μαγειρέψουμε βάζουμε τις μπριζολες, την γλυκειά πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, λίγο ελαιολαδο και την ρίγανη σε μία λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
-
3
Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και ροδοκοκκινίζουμε τις μπριζόλες ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να θωρακιστούν, όταν καταλάβουμε ότι και απο μέσα έχουν αρχίσει να ψήνονται ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
-
4
Όταν όλα ψηθουν τελειώνουμε με λευκό κρασί, όσο παίρνει. Αφήνουμε να εξατμιστει το κρασί και μετα απολαύστε!!
Σχόλια (5)