Μεθυσμένη μαρμελάδα δαμάσκηνο
Είναι μαρμελάδα όπου χρησιμοποιούμε κομμάτια δαμάσκηνου που περίσσεψαν από λικέρ δαμάσκηνου που φτιάξαμε!
Υλικά
-
500 γρ. δαμάσκηνα ξερά σε κομματάκια
-
2 φλ. ζάχαρη
-
1 λίτρο κονιάκ
-
2 βανίλιες
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Έχουμε φτιάξει το λικέρ αφήνοντας τα 4 πρώτα υλικά στον ήλιο να αναμιχθούν οι γεύσεις για ένα μήνα, ανακατεύοντας μια φορά τη βδομάδα. Αφού περάσει αυτό το διάστημα σουρώνουμε το λικέρ και μας μένουν τα δαμάσκηνα.
-
2
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα "μεθυσμένα" δαμάσκηνα, το ένα φλυτζάνι ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το σιροπάκι. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Σχόλια