Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ολλανδία,

Είναι μαρμελάδα όπου χρησιμοποιούμε κομμάτια δαμάσκηνου που περίσσεψαν από λικέρ δαμάσκηνου που φτιάξαμε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. δαμάσκηνα ξερά σε κομματάκια
  2. 2 φλ. ζάχαρη
  3. 1 λίτρο κονιάκ
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 φλ. ζάχαρη
  6. 1 φλ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Έχουμε φτιάξει το λικέρ αφήνοντας τα 4 πρώτα υλικά στον ήλιο να αναμιχθούν οι γεύσεις για ένα μήνα, ανακατεύοντας μια φορά τη βδομάδα. Αφού περάσει αυτό το διάστημα σουρώνουμε το λικέρ και μας μένουν τα δαμάσκηνα.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα "μεθυσμένα" δαμάσκηνα, το ένα φλυτζάνι ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το σιροπάκι. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Αντιδράσεις

Από

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
στις
Ολλανδία,
Kitchen-addict τα τελευταία χρόνια! Αυτό τα λέει όλα νομίζω! Μπορεί να έχω χίλια δυο άλλα πράγματα να ασχοληθώ, πάντα είμαι πρόθυμη να ετοιμάσω ένα γλυκό (τους έχω αδυναμία!!!) ή ένα ωραιότατο παραδοσιακό ή πιο...πειραγμένο πιάτο-πάντα ακολουθώντας πειράματα που έχουν δοκιμάσει άλλοι πρώτα, δεν έχω φτάσει σ'αυτό το επίπεδο αυτοπεποίθησης στην κουζίναPPΣτο site αυτό δεν έχω βρει μόνο τις καλύτερες μαγείρισσες, αλλά και τις πιο πρόθυμες να βοηθήσουν τις νέες στο...άθλημα, καθώς και μια γλυκύτατη παρέα να περνάει πιο εποικοδομητικά η ώρα που κολλάω στο pc!
Δες περισσότερα