Μεθυσμένο σαγανάκι
Καλοκαιρινό και πικάντικο πιάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σαγανάκι γίνετε και υπέροχη σάλτσα για ταλιατέλες ή ότι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει! Ακόμα αν δεν σας αρέσει το ούζο μπορεί να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί!
Υλικά
-
20 μύδια με το κέλυφος
-
20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
-
0.5 ποτήρι ούζο ή όσο μας αρέσει..
-
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
-
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάγες σε ροδέλες
-
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ πιπέρι
-
1 κ.γ μπούκοβο
-
2 κ.γ ρίγανη
-
2 κ.σ ντοματοπελτέ (ο πηχτός στις τσίγκινες συσκευασίες)
-
ταμπάσκο κατά βούληση
-
250 γρ. γραβιέρα
-
250 γρ. φέτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα μόνο!).
-
2
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο.
-
4
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ.
-
5
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε.
-
6
Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμηστούν τα πολλά ζουμιά.
-
7
Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυρια.
-
8
Ανακατέβουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.
Σχόλια