κύρια φωτογραφία συνταγής Μεθυσμένο σαγανάκι
marillou
marillou @Marillou84

Καλοκαιρινό και πικάντικο πιάτο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σαγανάκι γίνετε και υπέροχη σάλτσα για ταλιατέλες ή ότι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει! Ακόμα αν δεν σας αρέσει το ούζο μπορεί να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 - 5 καλοφαγάδες
  1. 20 μύδια με το κέλυφος
  2. 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
  3. 0.5 ποτήρι ούζο ή όσο μας αρέσει..
  4. 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  5. 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάγες σε ροδέλες
  6. 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  7. 1 κ.γ πιπέρι
  8. 2 κ.γ ρίγανη
  9. 2 κ.σ ντοματοπελτέ (ο πηχτός στις τσίγκινες συσκευασίες)
  10. ταμπάσκο κατά βούληση
  11. 250 γρ. γραβιέρα
  12. 250 γρ. φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα μόνο!).

  2. 2

    Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο.

  4. 4

    Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε.

  6. 6

    Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμηστούν τα πολλά ζουμιά.

  7. 7

    Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυρια.

  8. 8

    Ανακατέβουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.

Αντιδράσεις

Από

marillou
marillou @Marillou84
στις