Μεθυσμένο Χταπόδι
Συνταγή που έχω βρει σε περιοδικό και την μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά
-
1 μέτριο χταπόδι
-
1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-
3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό κρασί
-
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.
-
2
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά.
-
3
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-
4
Σερβίρουμε με ρύζι.
Σχόλια (5)