κύρια φωτογραφία συνταγής Μεθυσμένο Χταπόδι
flora
flora @cook_8450000

Συνταγή που έχω βρει σε περιοδικό και την μοιράζομαι μαζί σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 μέτριο χταπόδι
  2. 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό κρασί
  5. 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 2-3 φύλλα δάφνης
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, ώσπου να βγάλει το δικό του νερό.

  2. 2

    Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά.

  3. 3

    Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

  4. 4

    Σερβίρουμε με ρύζι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

margarita.m
margarita.m @cook_8459605
Το εφτιαξα χθες και ηταν αψογο!!!!!Ξετρελαθηκαν ολοι!!!!!!

Από

flora
flora @cook_8450000
στις