pepita27
pepita27 @pepi

Πολύ αρωματικά κουλουράκια ούζου, πεντανόστιμα και πανεύκολα με ελάχιστα υλικά!!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠαραλλαγέςΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσετε 1 μπέικιν πάουντερ. Επίσης για όσους δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αντικαταστήστε με 300ml καλαμποκέλαιο. Τότε ίσως να χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα του αλευριού έως και 1kg ή μέχρι να αποκτήσετε μία υφή ζύμης που να πλάθεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 - 100 κουλουράκια
  1. 250 ml. ελαιόλαδο
  2. 1 κούπα ούζο
  3. 1/2 κούπα νερό χλιαρό
  4. 1 1/2 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το λάδι, το ούζο και το νερό και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.

  3. 3

    Πλάθουμε σε κουλουράκια και τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι.

  4. 4

    Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί που έχουμε καλύψει προηγούμενα με χαρτί ψησίματος.

  5. 5

    Λάβετε υπόψη ότι απλώνουν ελαφρά επομένως αφήστε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 160 o C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25΄.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Tina Tn
Tina Tn @cook_8497803
φαινεται ωραια η συνταγη σου...κατι τετοια ειχα φαει παλια στη κορινθο αλλα ηταν πλασμενα κανονικα κουλουρακια...μπορω να τα πλασω η ειναι δυσκολη ζυμη? (στο πλασιμο)...σε ευχαριστω.

Από

pepita27
στις