Μεθυστικό κοτόπουλο με άρωμα πιπεριάς
Το φαγητό αυτό μου προέκυψε το Σάββατο που μας πέρασε. Όντας στας εξοχάς και ένεκα του οτι προέκυψε έκτακτον τσιμπούσι με σόγια έπρεπε να σκεφτώ κάτι νόστιμο, σχετικά γρήγορο και υγιεινό (νέα υποψήφια νύφη γαρ). Άρεσε πάρα πολύ κι ο μέλλων πεθερός κράτησε και μπολάκι στο σπίτι για αργότερα.
Λίγα μυστικά ακόμα
1.Το συνόδευσα με ρυζάκι μαγειρεμένο με λίγο από το ζουμάκι και έβαλα μέσα ελίτσες γεμιστές με πιπεριά και μανιτάρια.2. Απέφυγα το λάδι στο σωτάρισμα για να το κάνω πιο υγιεινό και ελαφρύ. Εννοείται οτι εσείς αν θέλετε σωτάρετε τα λαχανικά σας με λάδι ή οτι άλλο θέλετε.3. Το άρωμα που παίρνει απο τα λαχανικά είναι το κάτι άλλο!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο σε κομμάτια (εγώ προσωπικά έβαλα φιλέτο από στήθος και μπούτι & μπουτάκια για εκείνους που επιθυμούσαν κάτι πιο λιπαρό)
-
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
-
4 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες (πρασινωπές είναι και μοιάζουν με της Φλωρίνης)
-
3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
2 καρότα κομμένα
-
2 κύβους (ζωμός κότας)
-
250 ml κρασί λευκό ξηρό
-
Αλάτι
-
Λαδάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε πιπεριές, κρεμμύδια και καρότα και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να σωταριστούν στα υγρά τους.
-
2
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν όμορφο χρωματάκι. (πάλι χωρίς λάδι)
-
3
Έπειτα σβήνουμε με το κρασάκι και προσθέτουμε νερό μέχρις ότου καλυφθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους 2 κύβους και ανακατεύουμε.
-
5
Αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 45 λεπτά - 1 ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λαδάκι.
-
6
Σερβίρεται μαζί με το ζουμάκι και είναι άψογο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)