Μεθυστικό ρόδι
Εντυπωσιακό, γευστικό και με πολύ ρομαντική διάθεση και άρωμα παιδικών χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων. Μετά από πολλές προσπάθειες και δοκιμές, μπορώ να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Πάμε να φτιάξουμε λοιπόν το ποτό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη χρησιμοποιήσετε ούζο. Το ποτό θα είναι θολό και θα χάσει το όμορφο χρώμα του. Μη περάσετε τα υπολείμματα από τον αποχυμωτή. Πάλι θα βγει θολό το ποτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ρόδι και τα βάζουμε σε κλειστό μπολ στο ψυγείο για 3 ημέρες.
-
2
Μετά τις 3 ημέρες, μοιράζουμε το μείγμα σε μπουκάλια γυάλινα.
-
3
Προσθέτουμε ισόποσα το ποτό στα μπουκάλια και από ένα ξυλάκι κανέλας.
-
4
Σφραγίζουμε τα μπουκάλια και τα αφήνουμε σε σκιερό και ζεστό μέρος για 1 μήνα.
-
5
Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, ανακινούμε τα μπουκάλια για να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
6
Τέλος σουρώνουμε με ένα πανί τα κουκούτσια που δεν έχουν λιώσει.
-
7
Το ποτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
-
8
Στην υγειά μας και καλά Χριστούγεννα.
Σχόλια