Μεζεδάκι με πιπεριά και ντομάτα
Ελαφρύ ορεκτικό με πιπεριά και ντομάτα! Μπορείτε να συνοδεύδετε κρεατικά και σαφώς και μπορείτε και μόνο του, αφού είναι υγεινό και με λίγες θερμίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας!
Υλικά
-
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος
-
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη κατά μήκος σε 8 λεπτές φέτες
-
2 φιλέτα αντσούγιας κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
-
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
-
2
Καλύψτε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τις πιπεριές με την κούφια τους πλευρά προς τα πάνω.
-
3
Βάλτε από μια φέτα ντομάτας μέσα στην κάθε πιπεριά και συνεχίστε με 1-2 ροδέλες κρεμμύδι, 2 φετούλες σκόρδο και το κομμάτι αντσούγιας, εάν τη χρησιμοποιήσετε. Πασπαλίστε με ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
-
4
Στάξτε από μερικές σταγόνες λάδι στην κάθε πιπεριά και ψήστε τις για 25-30 λεπτά, ώσπου η σάρκα τους να μαλακώσει. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια