ggr
ggr @george
Athens

Επειδή, όσο και να μας αρέσει η μουστάρδα, δεν μπορούμε να τη γλύψουμε και μέσα από το βαζάκι, στοιχηματίζω πως κάθε φορά που σας τελειώνει μία συσκευασία της, μέσα στο βαζάκι θα παραμένει ...ένας “μικρός θησαυρός”.Μία Δευτέρα απόγευμα έβλεπα την εκπομπή “Chef στον αέρα” της Ελένης Ψιχούλη στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μου έκαναν εντύπωση μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή της εκπομπής, ακριβώς λόγω του βασικού υλικού που χρησιμοποιούσεΚουνουπίδι. Που μόνο να ακούσω να αναφέρεται το όνομά του στο σπίτι παίρνω των οματιών μου και επιστρέφω την μεθεπομένη, αφού έχουν αερίσει καλά... Αυτή όμως έχει το ενδιαφέρον της και την γοητεία της και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να τη δοκιμάσω.Αυτή έκανε εντύπωση σε εμένα. Η Έρρικα, αντίθετα, εντυπωσιάσθηκε από κάτι άλλο. Μία συμβουλή στο ενδιάμεσο δύο συνταγών, πώς να αξιοποιήσουμε τα υπολείμματα μουστάρδας που μένουν επίμονα κολλημένα στα τοιχώματα του βάζου, όταν αυτό έχει πια αδειάσει... Το ίδιο βράδυ είχε την ευκαιρία να την εφαρμόσει σε ένα πιάτο που φτιάξαμε μαζί για τη μαμά της... Η συνταγή απευθύνεται σε παιδάκια κάτω των επτά ετών...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δείτε τη μαμά σας να πάει να πετάξει το βαζάκι στα σκουπίδια, εκεί που ρίχνει, τι να σας πω, τα κόκκαλα από το κοτόπουλο, ε; ...ή τα χοντράδια και το κερί που είναι γύρω-γύρω στα σκληρά κίτρινα τυριά, που δεν τρώγεται, αρπάξτε το από το χέρι της. “- Στην ανακύκλωση μαμά”. Και να είστε αυστηροί μαζί της. Το 90% των σκουπιδιών του σπιτιού θα την μάθετε να το πηγαίνει είτε για ανακύκλωση, είτε για κομποστοποίηση...Σταματάω εδώ γιατί δεν θα σας ξαναφήσει να μπείτε στις Συνταγές της Παρέας...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ελαιόλαδο
  2. 1 λιαστή ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  3. λίγο αλάτι
  4. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προλαβαίνουμε τη μαμά μας λίγο πριν πετάξει το άδειο βαζάκι της μουστάρδας στα σκουπίδια (δείτε “Μυστικά” [1])

  2. 2

    Της ζητούμε επίμονα, μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας, να πλησιάσει το μάτι της (το πιο “καλό” της, εκείνο που βλέπει καλύτερα) στο στόμιο του μπουκαλιού και, περιστρέφοντας αυτό το τελευταίο, να διαπιστώσει πόση ποσότητα μουστάρδας έχει μείνει κολλημένη στα τοιχώματά του.

  3. 3

    Αγνοούμε τα επιφωνήματα της, τύπου“πω πω!!!” (σαν πολύ μικρή ένδειξη ενοχής) και “Θεέ μου, τι πήγα να κάνω” (σαν πολύ ψεύτικο και υπερβολικό) και της παίρνουμε το βαζάκι από το χέρι. Ήρθε η δική μας σειρά!!!

  4. 4

    Ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε και λίγο βαλσαμικό ξύδι, ζητούμε από τη μαμά μας (σαν ελάχιστη ευγνωμοσύνη που θα της δείξουμε το κόλπο μας) να μας κόψει μία λιαστή ντομάτα (σιγά μην έχει σπιτική, αποξηραμένη, τέτοια που είναι...) σε μικρά κομματάκια.

  5. 5

    Ρίχνουμε και αυτά τα κομματάκια μέσα στο βαζάκι.

  6. 6

    Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι (προσέξτε μην το εισπνεύσετε, θα καίει η μυτούλα σας και θα φτερνίζεστε μέχρι αύριο...)

  7. 7

    Κλείνουμε καλά το βάζο, βιδώνοντας το καπάκι του και ανακινούμε έντονα, για 1 λεπτό.

  8. 8

    Ανοίγουμε το καπάκι και το dressing μας είναι έτοιμο. Για φωνάξτε τώρα τον μπαμπά σας να φτιάξει ένα ωραίο πιάτο, με σαλάτα (και όχι μόνο), από εκείνα που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει... Και πείτε του πως “σήμερα ντρεσάρετε εσείς”. Θα του αρέσει πολύ!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

july88
july88 @cook_8468542
Μμμ.. Αναβάθμιση του χτεσινού βραστού κουνουπιδιού μου. Τελικά όλα τα ανακύκλωσα.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens