Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Εύκολο και πικάντικο ορεκτικό για όλες τις εποχές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μουστάρδα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή κι όχι σε σκόνη (μια φορά το έφτιαξα με σκόνη μουστάρδας αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο γευστικό)....Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποίήσετε και μεγάλα μύδια - θα τα βρείτε κατεψυγμένα, χωρίς το κέλυφος, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν τελικά προτιμήσετε μεγάλα, θα κόψετε κάθε μύδι στα 2 και θα αυξήσετε το χρόνο μαγειρέματος κατά 5 λεπτά.Καλή σας όρεξη!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό μύδια - ψίχα και με κέλυφος (ή αν θέλετε βάλτε μόνο ψίχα)
  2. 400 gr. ψιλοκομμένες ντομάτες
  3. 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  4. 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  5. 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  6. 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. 120 gr. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
  8. 2 κουτ. γλυκού αλεύρι
  9. 2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες (ή 2 πρέζες μπούκοβο)
  10. 1/2 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί
  11. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μύδια, ρίχνουμε το κρασί και, σε μέτρια φωτιά, 'σωτάρουμε' για 2 λεπτά.

  2. 2

    Μετά προσθετουμε τα ντοματάκια, το λάδι, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες (ή το μπούκοβο), το αλάτι, τη μουστάρδα και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι (αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε 4 κουτ. γλυκού νερό) και τη φέτα και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά ακόμα.

  4. 4

    Βάζουμε το φαγητό σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

αρκουδακι
αρκουδακι @cook_8471608
παρα πολυ ωραια συνταγη!!!γεια στα χερια σου!!!!Την εφτιαξα και ειναι φανταστικη!!!!

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,