Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος
  2. 100 ml ελαιόλαδο
  3. 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  6. 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση)
  7. 2 λεμόνια στυμμένα
  8. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  9. Πιπέρι
  10. 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα μύδια και τρίβουμε τα κελύφη τους με βουρτσάκι.

  2. 2

    Αφαιρούμε τα ''γένια'' τους, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κρασί, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  5. 5

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, κλείνουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και τα αχνίζουμε για 4'.

  6. 6

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

  7. 7

    Όποια μύδια δεν άνοιξαν, τα πετάμε και σερβίρουμε τα υπόλοιπα με το ζουμί τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Vinny
Vinny @cook_Vinny83
Χρησιμοποίησα καθαρισμένα μύδια. Επίσης, έβαλα ρίγανη αντί για μαϊντανό. Πολύ νόστιμο μεζεδάκι και ζουμάκι για βούτες..

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα