Μύδια αχνιστά αλά Ολλανδικά
Φρέσκα μύδια αχνιστά στη γάστρα με λαχανικά του χειμώνα. Μια συνταγή από την Ολλανδία με ελληνικά λαχανικά και θαλασσινά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Ολλανδία τα σερβίρουν μαζί με τη γάστρα, μικρή βέβαια για 4 άτομα, και μόλις ανοίξεις το καπάκι μοσχοβολάνε. Τα λένε αχνιστά γιατί γίνονται στον ατμό χωρίς νερό και δεν βάζουμε καθόλου αλάτι γιατί βγάζουν τα μύδια από το νερό που κρατάνε στο εσωτερικό τους.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μύδια από κάποιο χνούδι που έχουν στη σχισμή και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε για λίγη ώρα σε μια λεκάνη με νερό για να βγεί λίγη άμμος που έχουν και το θαλασσινό νερό που κρατάνε στο εσωτερικό τους. Αν κάποιο είναι ανοικτό το πετάμε.
-
2
Μετά ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μια γάστρα.
-
3
Ρίχνουμε το λάδι και πιπέρι και από πάνω βάζουμε τα μύδια στραγγισμένα από το νερό που τα είχαμε να σκεπάζουν τα λαχανικά μας και τη γάστρα στο φούρνο.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να ανοίξουν όλα τα μύδια. Αν κάποιο δεν μας ανοίξει το πετάμε.
-
5
Βγάζουμε τη γάστρα ρίχνουμε αμέσως το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με φέτες από ένα λεμόνι.
-
6
Ένα άλλος τρόπος πολύ νόστιμος για να δοκιμάσετε τα μύδια μέσα στο χειμώνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια