pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Τα πιο νόστιμα αχνιστά μύδια που έφτιαξα. Βλέπω παντού να αχνίζουν τα μύδια μέσα στη σάλτσα του φαγητού και αυτό δεν έιναι σωστό. Το νερό τους θέλει πολύ καλό σούρωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ μύδια
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  4. 2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  5. πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες ή πράσινες
  6. μπόλικη φέτα πικάντικη σε χοντρά κομμάτια
  7. 0.5 σφηνοπότηρο ουζάκι ή αν δεν έχουμε, τσίπουρο
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι
  10. τζιντζερ
  11. κλαδάκι θυμάρι
  12. πιπέρι
  13. λιγο μπούκοβο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε λιγο νεράκι σε μια κατσαρόλα σε φωτιά χαμηλή και το αφήνετε να πάρει βράση. Θα δείτε τα μύδια να ανοίγουν. Όσα μείνουνε κλειστά, τα πετάτε.

  2. 2

    Σουρώνετε τον πολύτιμο ζωμό τους πολλές φορές και με προσοχή, περνώντας τον από μια χαρτοπετσέτα. Τα βάζετε ψυγείο είτε με την ψίχα τους μόνο ή με το κέλυφος (εγώ τα έκανα μισά μισά).

  3. 3

    Βάζετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τις πιπεριές, με το κρεμμυδι και το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν, όχι να τσιγαριστούν.

  4. 4

    Σβήνετε με ούζο και μόλις εξατμιστεί, βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με μια πρέζα ζάχαρη και προσθέτετε τον σουρωμένο καλά χυμό από τα μύδια και το τζιντζερ.

  5. 5

    Αφήνετε να βράσει η ελαφριά σαλτσα

  6. 6

    Και προσθέστε την φέτα, αλάτι, πιπέρι και μπουκοβο και τέλος την χοντροσπασμένη φέτα.

  7. 7

    Προσθέτε και τα μύδια και σερβιρετε με στημένο λεμονι και ψωμί σπιτικό! Καλή όρεξη!

  8. 8

    Εχουμε καθαρίσει τα μυδια ώς εξήςΌταν αγοράζετε όστρακα πρέπει να φροντίσετε να είναι κλειστά. Αν είναι ανοιχτά μπορεί να είναι χαλασμένα. Οπότε τα ανοιχτά, τα πετάτε. Οταν τα αγοράζετε συνήθως σας τα δίνουν με ένα διχτάκι ακριβώς επειδή τα κρατάει σφιχτά και τα εμποδίζει να ανοίξουν. Στο σπίτι τα τυλίγετε σε μια πετσέτα σφιχτά όπως είναι στο δίχτυ ή τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μείνουν ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πώς καθαρίζετε τα μύδιαΒγάζετε πρώτα το «μουστάκι» (είναι αυτό με το οποίο το μύδι προσκολλάται στο περιβάλλον στο οποίο ζει). Επειδή όμως μόλις αφαιρέσετε το μουστάκι, το μύδι πεθαίνει, θα το κάνετε την τελευταία στιγμή όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε και ποτέ νωρίτερα. Το μουστάκι δεν το κόβετε, το τραβάτε προς τα πάνω για να βγει όλο από μέσα. Ενα μύδι θεωρείται πως έχει καθαριστεί καλά όταν βγει από μέσα και το άσπρο που υπάρχει στην άκρη του μουστακιού του. Το δεύτερο που αφαιρείτε είναι οι στριδώνες, τα άσπρα στίγματα που έχουν πάνω στο κέλυφος, τα οποία αφαιρούνται είτε με ειδικές ξύστρες, είτε με μαχαίρι. Τέλος με ένα σφουγγαράκι ή ένα σύρμα τα τρίβετε και μετά τα ξεπλένετε για να είναι καθαρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια Κατερίνα!!

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα