Μύδια λεμονάτα "Συνταγή των ψαράδων"

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 24.07.09

Περιγραφή

Πεντανόστιμα μύδια σε χρόνο αστραπή. Έτοιμα σε 5 λεπτά.
Μύδια λεμονάτα
photo: anastasiakl

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακκουλάκι μύδια χωρίς κέλυφος
  • 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά) ψιλοκομμένη
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 λεμόνι καθαρισμένο από την φλούδα και κομμένο σε φέτες μισοφέγγαρου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: 4 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα μύδια θα βγάλουν.
  3. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση (σε μέτρια φωτιά), κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και κλείνουμε και την φωτιά.
  4. Τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά και είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ουζομεζέδες.

Οι πιπεριές πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένες επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Προσοχή,όχι δυνατή φωτιά, γιατί τα μύδια θα χάσουν εντελώς το μέγεθος τους.

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας ψαράς, εξού και το όνομα.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    τελεια μεζες!μονο που εγω δε βαζω τη καυτερη πιπεριτσα αλλα την πρασινη την γλυκια,δεν τα αντεχω τα καυτερα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 29-7-09  
    Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου αρέσουν τα καυτερά,αντί για καυτερή,βαζω μια πράσινη κέρατο μαζί με την κόκκινη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-7-09  
    Έχω την ίδια συνταγή, με την διαφορά ότι
    εγώ προσθέτω και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και αντί για λάδι βάζω 2 κ.σ. βούτυρο.
    Είναι τέλειο!
    #
    Σχόλιο από thanasis_p, 20-10-10  
    εμενα μου βγηκανε πικρά..μαλον απο τις φετες του λεμονιου...
    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 19-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή για ουζάκι! Αντί για καυτερή πιπεριά έβαλα πράσινη κανονική και αντί για τυρί φέτα έβαλα το φυτικό άσπρο τυρί προκειμένου να το κάνω νηστίσιμο. Το αποτέλεσμα φανταστικό! ααααα.... το ένα λεμόνι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτήν την ποσότητα φαγητού. Ακόμα και το μισό λεμόνι μας ξίνησε υπερβολικά. Αλλά είπαμε.....γούστα είναι αυτά!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 20-3-11  
    Φίλε μου thanasi.p προφανώς άφησες αρκετό από το ασπράδι (εσωτερική φλούδα) του λεμονιού και για αυτό σου βγήκε πικρό.

    #
    Σχόλιο από dhmhtrakis, 25-11-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 25-11-11  
    dimitraki τσιφουτης μας βγηκες, μου εκλεψες ενα πιρουνακι
    #
    Σχόλιο από mary_1, 30-7-12  
    Απλότητα και νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από latsialis, 25-10-12  
    ευκολο κ γρηγορο!!πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από rihardos, 19-4-13  
    Μπράβο σου πάλι μπράβο σου φίλε μου.Πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή σου διότι μου έβαλες τα γυαλιά.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι εάν προσθέσουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμη γευστικότερο.5 πηρούνια στην συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 21-4-13  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από renval, 20-7-13  
    προσθεσα λιγο σκορδακι και δυο-τρεις φετουλες ντοματας,το καφτερο για οσους το αντεχουν τελειο ,χαλαλι σου τα 5 πηρουνακια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-7-14  
    εγω πρωτα σοταρω της πιπερις με τα μυδια και μετα ριχνω και λιγη μουσταρδα και ζουμι απο τα μυδια με το κελιφος του ειναι πιο νοστιμα

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 29-7-09  
    τελεια μεζες!μονο που εγω δε βαζω τη καυτερη πιπεριτσα αλλα την πρασινη την γλυκια,δεν τα αντεχω τα καυτερα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 29-7-09  
    Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου αρέσουν τα καυτερά,αντί για καυτερή,βαζω μια πράσινη κέρατο μαζί με την κόκκινη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-7-09  
    Έχω την ίδια συνταγή, με την διαφορά ότι
    εγώ προσθέτω και 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και αντί για λάδι βάζω 2 κ.σ. βούτυρο.
    Είναι τέλειο!
    #
    Σχόλιο από thanasis_p, 20-10-10  
    εμενα μου βγηκανε πικρά..μαλον απο τις φετες του λεμονιου...
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 20-3-11  
    Φίλε μου thanasi.p προφανώς άφησες αρκετό από το ασπράδι (εσωτερική φλούδα) του λεμονιού και για αυτό σου βγήκε πικρό.

    #
    Σχόλιο από dhmhtrakis, 25-11-11  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 25-11-11  
    dimitraki τσιφουτης μας βγηκες, μου εκλεψες ενα πιρουνακι
    #
    Σχόλιο από mary_1, 30-7-12  
    Απλότητα και νοστιμιά!
    #
    Σχόλιο από latsialis, 25-10-12  
    ευκολο κ γρηγορο!!πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από rihardos, 19-4-13  
    Μπράβο σου πάλι μπράβο σου φίλε μου.Πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή σου διότι μου έβαλες τα γυαλιά.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι εάν προσθέσουμε και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, κάνει το αποτέλεσμα ακόμη γευστικότερο.5 πηρούνια στην συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΛΙΑΚΑΣ, 21-4-13  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από renval, 20-7-13  
    προσθεσα λιγο σκορδακι και δυο-τρεις φετουλες ντοματας,το καφτερο για οσους το αντεχουν τελειο ,χαλαλι σου τα 5 πηρουνακια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-7-14  
    εγω πρωτα σοταρω της πιπερις με τα μυδια και μετα ριχνω και λιγη μουσταρδα και ζουμι απο τα μυδια με το κελιφος του ειναι πιο νοστιμα

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 19-3-11  
    Πολύ καλή συνταγή για ουζάκι! Αντί για καυτερή πιπεριά έβαλα πράσινη κανονική και αντί για τυρί φέτα έβαλα το φυτικό άσπρο τυρί προκειμένου να το κάνω νηστίσιμο. Το αποτέλεσμα φανταστικό! ααααα.... το ένα λεμόνι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για αυτήν την ποσότητα φαγητού. Ακόμα και το μισό λεμόνι μας ξίνησε υπερβολικά. Αλλά είπαμε.....γούστα είναι αυτά!

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΑΡΙΚΑ- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της hellenlouf
    λαδερα
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Σουλτάνα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 365 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou