Μύδια λεμονάτα "Συνταγή των ψαράδων"
Πεντανόστιμα μύδια σε χρόνο αστραπή. Έτοιμα σε 5 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ουζομεζέδες. Οι πιπεριές πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένες επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Προσοχή,όχι δυνατή φωτιά, γιατί τα μύδια θα χάσουν εντελώς το μέγεθος τους.Την συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας ψαράς, εξού και το όνομα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
-
2
Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα μύδια θα βγάλουν.
-
3
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση (σε μέτρια φωτιά), κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και κλείνουμε και την φωτιά.
-
4
Τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας για 5 λεπτά και είναι έτοιμα.
Σχόλια (15)