Μύδια μπουκιές ή Λιαστές ντομάτες μπουκιές
Εξαιρετικός μεζές για ουζάκι ή για τσιπουράκι ή για μπίρα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου) "Μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος (Καμπανά).
Υλικά
-
500 g μύδια (ψίχα μυδιών)
-
ή 1 κονσέρβα λιαστές ντομάτες
-
ή μύδια και ντομάτες
-
κουρκούτι
-
250 g κεφαλογραβιέρα
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλευρώνουμε τα μύδια ή τις λιαστές ντομάτες.
-
2
Αναμιγνύουμε το τυρί με το κουρκούτι.
-
3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία.
-
4
Με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα πιρούνι παίρνουμε τα μύδια ένα - ένα, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
-
5
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις λιαστές ντομάτες.
-
6
Το έδεσμα σερβίρεται ζεστό ως ορεκτικό, γαρνιρισμένο προαιρετικά με λαδογιαουρτένια Ευδοκίας
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια