Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
για όσους αρέσουν τα.... μακροβούτια!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο χρόνο μαγειρέματος τον μυδιών. Όσο μαγειρεύονται μαζεύουν και σφιγγουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Όμως ο άντρας μου το λατρεύει!!!
Υλικά
-
1 πακέτο μύδια ( ½ κιλό)
-
4-5 μέτριες ντομάτες
-
2 καφτερες πιπεριές
-
1/4 τυρί φέτα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για αρχή ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι με το καφτερο.
-
2
Αφού τσιγαριστεί λίγο προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη στο μούλτι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
3
Βάζουμε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 μόνο λεπτά.
-
4
Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε τυρί τριμμένο με τα χεράκια μας και σερβίρουμε
-
5
Καλή όρεξη.
Σχόλια