κύρια φωτογραφία συνταγής Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
Αλέξης1
Αλέξης1 @cook_8454716

Συνοδεύει ιδανικά μια καλή παρέα λίγο πριν το φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψωμί και το ούζο θα διαπιστώσεις μόνος/η σου πόσο χρήσιμα είναι!!! Νομίζω ότι τη βασική ιδέα της μουστάρδας την πήρα από το νηστικό αρκούδι. Η συνταγή όμως άλλαξε δραματικά στην πορεία. Στην πράξη πρόκειται για μια παραλλαγή από πολλές παρόμοιες συνταγές όπου ο καθένας μπορεί να παίξει με τις διαδικασίες και τα υλικά. Γι αυτούς που δεν φοβούνται, λίγη καυτερή πιπεριά θα τους απογειώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 άτομα
  1. 200 gr μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα (καθαρισμένα αλλά όχι προβρασμένα)
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  4. 1 γεμάτο κουταλάκι μουστάρδα
  5. 0.5 ποτήρι άσπρο κρασί
  6. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. Φέτα []
  8. Μπόλικο φρέσκο ψωμί
  9. 1 μπουκάλι ούζο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος του τσιγαρίσματος βάζουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί για μισό λεπτό και τα σβήνουμε με το κρασί.

  2. 2

    Πριν βράσει το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη διαλύουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσει τέσσερα πέντε λεπτά μέχρι να φύγει το οινόπνευμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα, οπότε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι για να λιώσει.

  4. 4

    Όταν λιώσει η φέτα βάζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Πάπισσα
Πάπισσα @papissa
Όταν ακούμε για σαγανάκι,συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τη ντομάτα!Πολύ μου αρέσει η παραλλαγή με τη μουστάρδα!Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!Σ\'ευχαριστούμε!

Από

Αλέξης1
Αλέξης1 @cook_8454716
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα