Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Bαθμολογία: 4.2
       
 
10 ψήφοι
Αλέξης1, 14.02.09

Περιγραφή

Συνοδεύει ιδανικά μια καλή παρέα λίγο πριν το φαγητό.
Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
photo: lenale

Συνταγή από:

Αλέξης1

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200gr μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα (καθαρισμένα αλλά όχι προβρασμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μουστάρδα
  • Μισό ποτήρι άσπρο κρασί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Μπόλικο φρέσκο ψωμί
  • Ένα μπουκάλι ούζο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος του τσιγαρίσματος βάζουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί για μισό λεπτό και τα σβήνουμε με το κρασί.
  2. Πριν βράσει το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη διαλύουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσει τέσσερα πέντε λεπτά μέχρι να φύγει το οινόπνευμα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα, οπότε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι για να λιώσει.
  4. Όταν λιώσει η φέτα βάζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψωμί και το ούζο θα διαπιστώσεις μόνος/η σου πόσο χρήσιμα είναι!!! Νομίζω ότι τη βασική ιδέα της μουστάρδας την πήρα από το νηστικό αρκούδι. Η συνταγή όμως άλλαξε δραματικά στην πορεία. Στην πράξη πρόκειται για μια παραλλαγή από πολλές παρόμοιες συνταγές όπου ο καθένας μπορεί να παίξει με τις διαδικασίες και τα υλικά. Γι αυτούς που δεν φοβούνται, λίγη καυτερή πιπεριά θα τους απογειώσει.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια από μόνα τους έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επίσης, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Προσοχή όμως γιατί τρέφονται φιλτράροντας το νερό, οπότε θα πρέπει να αλεύονται από καθαρές θάλασσες. Περιορίστε τα ζωικά λιπαρά της συνταγής χρησιμοποιώντας ημιαποβουτυρωμένη φέτα

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από lenale, 16-3-10  
    #
    Σχόλιο από Πάπισσα, 16-3-10  
    Όταν ακούμε για σαγανάκι,συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τη ντομάτα!Πολύ μου αρέσει η παραλλαγή με τη μουστάρδα!Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!Σ'ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 8-9-10  
    Μου εγιναν πολυ νοστιμα !!!ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 18-10-11  
    Πολύ γρηγορο φαγητάκι κ πολύ νοστιμο!! Ευχαριστουμε για την συνταγή αν κ απλή αξίζει!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 19-10-11  
    πόσα ml να είναι το μπουκάλι του ούζου;;
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-10-11  
    Και κρασι και ουζο μας βλεπω να κανουμε οχταρακια στο δρομο
    #
    Σχόλιο από ktzoka, 1-3-12  
    Πολυ νόστιμη απλά δυσκολεύτηκα να χυλώσει η σαλτσα οπότε στο τέλος πρόσθεσα λίγο κόρν φλαουρ
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-3-12  
    καλό θα ήταν να φτιάξετε τουλάχιστον 500gr διότι ημείς δοκιμάσαμε ,μας άρεσε και ...τέλος :)
    #
    Σχόλιο από IRENE1, 4-3-12  
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 3-4-12  
    Ξανά γιατί κ την προηγούμενη φορά πολύ μας άρεσε! Αυτή τη φορά δεν είχα φρέσκια καυτερή πιπεριά αλλά εβαλα λίγο μπούκοβο κ το απογείωσε χε χε!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-5-12  
    πολυ ωραια συνταγη,ευκολη,γρηγορη και κυριως νοστιμη .Εβαλα απλως μια μεγαλη κουταλια μουσταρδα γιατι μας αρεσει πολυ στο σαγανακι και το χυλωνει περισσοτερο.Ευχαριστουμε πολυ.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 5-8-13  
    Πολύ νόστιμο το σαγανάκι,όντως χρειάζεται πολύ ψωμί,το ζουμάκι είναι τόσο νόστιμο που σε προτρέπει για πολλές βουτιές!!!
    #
    Σχόλιο από chiotissa, 20-8-14  
    Τελειαααααα. Μολις τα εφτιαξα,με μονη παραλλαγη,επειδη ειδα οτι δεν ειχε πολλα ζουμια,προσθεσα λιγο κρασακι ακομα και επειδη μου ειχε μεινει λιγη δικη μου σαλτσα ντοματας,εβαλα κι εγινε οσο ζουμερο ηθελα,για να συνοδεψω το ρυζακι μου. Ευγε!!!!!!

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lenale, 16-3-10  
    #
    Σχόλιο από Πάπισσα, 16-3-10  
    Όταν ακούμε για σαγανάκι,συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τη ντομάτα!Πολύ μου αρέσει η παραλλαγή με τη μουστάρδα!Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!Σ'ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 8-9-10  
    Μου εγιναν πολυ νοστιμα !!!ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 18-10-11  
    Πολύ γρηγορο φαγητάκι κ πολύ νοστιμο!! Ευχαριστουμε για την συνταγή αν κ απλή αξίζει!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-10-11  
    Και κρασι και ουζο μας βλεπω να κανουμε οχταρακια στο δρομο
    #
    Σχόλιο από ktzoka, 1-3-12  
    Πολυ νόστιμη απλά δυσκολεύτηκα να χυλώσει η σαλτσα οπότε στο τέλος πρόσθεσα λίγο κόρν φλαουρ
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 2-3-12  
    καλό θα ήταν να φτιάξετε τουλάχιστον 500gr διότι ημείς δοκιμάσαμε ,μας άρεσε και ...τέλος :)
    #
    Σχόλιο από IRENE1, 4-3-12  
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 3-4-12  
    Ξανά γιατί κ την προηγούμενη φορά πολύ μας άρεσε! Αυτή τη φορά δεν είχα φρέσκια καυτερή πιπεριά αλλά εβαλα λίγο μπούκοβο κ το απογείωσε χε χε!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-5-12  
    πολυ ωραια συνταγη,ευκολη,γρηγορη και κυριως νοστιμη .Εβαλα απλως μια μεγαλη κουταλια μουσταρδα γιατι μας αρεσει πολυ στο σαγανακι και το χυλωνει περισσοτερο.Ευχαριστουμε πολυ.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 5-8-13  
    Πολύ νόστιμο το σαγανάκι,όντως χρειάζεται πολύ ψωμί,το ζουμάκι είναι τόσο νόστιμο που σε προτρέπει για πολλές βουτιές!!!
    #
    Σχόλιο από chiotissa, 20-8-14  
    Τελειαααααα. Μολις τα εφτιαξα,με μονη παραλλαγη,επειδη ειδα οτι δεν ειχε πολλα ζουμια,προσθεσα λιγο κρασακι ακομα και επειδη μου ειχε μεινει λιγη δικη μου σαλτσα ντοματας,εβαλα κι εγινε οσο ζουμερο ηθελα,για να συνοδεψω το ρυζακι μου. Ευγε!!!!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 19-10-11  
    πόσα ml να είναι το μπουκάλι του ούζου;;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της σασα13
    ψαρικά
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa