Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα
Συνοδεύει ιδανικά μια καλή παρέα λίγο πριν το φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ψωμί και το ούζο θα διαπιστώσεις μόνος/η σου πόσο χρήσιμα είναι!!! Νομίζω ότι τη βασική ιδέα της μουστάρδας την πήρα από το νηστικό αρκούδι. Η συνταγή όμως άλλαξε δραματικά στην πορεία. Στην πράξη πρόκειται για μια παραλλαγή από πολλές παρόμοιες συνταγές όπου ο καθένας μπορεί να παίξει με τις διαδικασίες και τα υλικά. Γι αυτούς που δεν φοβούνται, λίγη καυτερή πιπεριά θα τους απογειώσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος του τσιγαρίσματος βάζουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί για μισό λεπτό και τα σβήνουμε με το κρασί.
-
2
Πριν βράσει το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη διαλύουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσει τέσσερα πέντε λεπτά μέχρι να φύγει το οινόπνευμα.
-
3
Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα, οπότε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι για να λιώσει.
-
4
Όταν λιώσει η φέτα βάζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σχόλια (14)