Μύδια Σουβλάκι
Νηστίσιμη Πολίτικη συνταγή. Όποιος πέρασε από το balik pazar του Πέραν στην Πόλη και δεν δοκίμασε, έχασε!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν και δεν αναφέρεται στο βιβλίο, όταν την έκανα άχνισα για πολύ λίγο τα μύδια σε βαθιά κατσαρόλα, ίσα να ανοίξουν ελαφρά, για να παραμείνουν μεγάλα και μαλακά. Υπέροχος μεζές για ουζάκι η τσίπουρο! Από το βιβλίο"Καλογερική μαγειρική και ζαχαροπλαστική" του Αρχιμ.Δοσίθεου Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης
Υλικά
-
1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα
-
αλεύρι για χυλό
-
λίγο αλάτι για το χυλό
-
κοκκινοπίπερο
-
κρεμμύδια ξερά σε φέτες (προαιρετικώς)
-
ξυλάκια για σουβλάκια
-
λάδι ελαφρύ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνουμε το χυλό με νερό, αλεύρι και αλάτι, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
-
2
Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι (5-6 στο καθένα ή περισσότερα αν θέλουμε), τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (φριτέζα).
-
3
Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!
Σχόλια (14)